image description

Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του ΠΑΣ Γιάννινα στο κύπελλο ολοκληρώθηκαν και η πρώτη ήττα στον φετινό θεσμό έφερε τον αποκλεισμό ένα μόλις βήμα πριν τον τελικό. Απομένουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, οι οποίες μοιάζουν να είναι τυπική διαδικασία από εδώ και πέρα, αφού το μυαλό όλων βρίσκεται ήδη στην επόμενη μέρα και στο τι θα προκύψει στα θέματα ανανεώσεων.

Οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται σε πενθήμερη άδεια Πάσχα, την οποία κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν για απόδραση στα παράλια της Ηπείρου και κάποιοι άλλοι για να γυρίσουν στις οικογένειές τους. Η επιστροφή στις προπονήσεις έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Τρίτη, όπου θα αρχίσει η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Μαΐου και ώρα 19:30. Την ίδια ώρα θα διεξαχθούν και τα υπόλοιπα τρία ματς των playouts.

Η επόμενη εβδομάδα θα σηματοδοτήσει και την έναρξη του αγωνιστικού σχεδιασμού της νέας σεζόν, αφού ο Αργύρης Γιαννίκης βρίσκεται στη Γερμανία και όταν επιστρέψει θα δώσει την απάντησή του στον κ. Χριστοβασίλη σχετικά με το μέλλον της συνεργασίας τους. Είχαμε προϊδεάσει, άλλωστε, από τον χειμώνα ότι η απάντηση θα δινόταν όταν θα τελείωνε το άγχος των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Ούτε θετικά, αλλά ούτε και αρνητικά είναι τα μηνύματα. Η αγωνία κορυφώνεται και είναι λογικό, γιατί ο κ. Γιαννίκης ήταν ο αρχιτέκτονας των όσων είδαμε τη φετινή σεζόν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα, η οποία σχολιάστηκε ευμενώς και μάλιστα πολλοί ήταν εκείνοι που απόρησαν πως ο ΠΑΣ κατάφερε να έχει τέτοιο αγωνιστικό πρόσωπο διαθέτοντας το μικρότερο μπάτζετ της κατηγορίας κι ένα ρόστερ που σε μεγάλο βαθμό έπαιζε στη Β’ Εθνική!

Μετά τον Γιαννίκη σειρά θα αρχίσουν να παίρνουν οι ποδοσφαιριστές των οποίων λήγουν τα συμβόλαια, ενώ θα κατατεθούν και προτάσεις πρόωρης ανανέωσης σε ποδοσφαιριστές που έδειξαν την αξία τους. Το αργότερο στα τέλη Μαΐου θα κλείσουν αυτά τα ζητήματα, ώστε ο σχεδιασμός να πάει μετά στο μεταγραφικό κομμάτι.