Το θέμα της καταλληλότητας του γηπέδου στους «Ζωσιμάδες» ή το πρόβλημα με την κατάσταση των γηπέδων στο προπονητικό κέντρο του Πανηπειρωτικού απασχολεί εντόνως εδώ και πολλά χρόνια, όχι μόνο προπονητές και παίκτες, αλλά και όλη τη φίλαθλη κοινή γνώμη της Ελλάδας, λόγω της υπερβολικής αρνητικής δημοσιότητας που δίνεται κάθε χειμώνα.

Για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια θα κληθεί η ομάδα να κάνει επεμβάσεις στον χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων», αλλά και πρώτη φορά σκοπεύει να ασχοληθεί πιο σοβαρά με το προπονητικό κέντρο, που πάντα η συντήρηση ήταν ελλιπέστατη.

Σύμφωνα και με όσα ανέφερε στο super-fm.gr ο υπεύθυνος τύπου και γενικός αρχηγός της ομάδας κ. Μπάμπης Καρβέλης, όσον αφορά το Πανηπειρωτικό ήδη έχει ανατεθεί σε γεωπόνο να μελετήσει κάποιες λύσεις, να τις προτείνει και να ξεκινήσει προσεχώς τα έργα που απαιτούνται, ώστε να μπορεί η ομάδα από Ιούλιο να προπονείται σε καλύτερες συνθήκες απ’ αυτές που υπήρχαν μέχρι τώρα. Μάλιστα πολλές φορές η προπόνηση διαρκούσε λιγότερο ή αναγκαζόταν η ομάδα να ψάξει άλλο γήπεδο να προπονηθεί, ενώ υπήρχαν και προβλήματα μικροτραυματισμών παικτών εξαιτίας της κατάστασης των γηπέδων. Είναι επιτακτική, δηλαδή, η ανάγκη να υπάρξει λύση σ’ αυτό το πρόβλημα.

Όσον αφορά τους «Ζωσιμάδες», όπως είναι γνωστό από τις προηγούμενες μέρες, η Super League ανέθεσε σε ειδική εταιρεία να αξιολογήσει όλα τα γήπεδα της μεγάλης κατηγορίας και να προτείνει λύσεις, ώστε όλα να πληρούν παρόμοιες προδιαγραφές. Έτσι, λοιπόν, τις επόμενες μέρες θα έρθουν οι άνθρωποι της συγκεκριμένης εταιρείας στα Ιωάννινα, θα δουν τα προβλήματα και δεν αποκλείεται να ζητήσουν ακόμα και ξήλωμα και φτιάξιμο από την αρχή, αν διαπιστώσουν πρόβλημα στο αποστραγγιστικό και τα χώματα που υπάρχουν στο υπέδαφος.

Σε κάθε περίπτωση, έρχεται ένα καλοκαίρι που θα δούμε και πάλι να γίνονται έργα στα γήπεδα και ας ελπίσουμε ότι αυτήν τη φορά η λύση που θα δοθεί θα έχει χαρακτήρα μονιμότητας, και όχι ράβε-ξήλωνε ανά τριετία.