Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα μετά τον εντοπισμό 5 θετικών δειγμάτων covid-19 στον προγραμματισμένο έλεγχο που έγινε εν όψει του αγώνα με τον Απόλλωνα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ΓΓΑ στα 5 κρούσματα στο ποδόσφαιρο δεν διεξάγεται αγώνας κι έτσι το ματς με τον Απόλλωνα οδεύει για αναβολή.

Από εκεί και πέρα θα γίνουν οι επαναληπτικοί έλεγχοι και εφόσον επιβεβαιωθούν τα 5 κρούσματα και άνω, τότε η ομάδα για 7 μέρες τουλάχιστον δεν θα προπονείται ομαδικά, αλλά ατομικά, οπότε και θα γίνουν επανέλεγχοι. Όσον αφορά τους παίκτες, εξαρτάται αν θα είναι συμπτωματικοί ή ασυμπτωματικοί για να προβούν στους ανάλογους ελέγχους.

Αναλυτικά οι επικαιροποιημένες οδηγίες ελέγχου και διαχείρισης κρουσμάτων ΕΔΩ

Απολύμανση και προληπτικά κλειστά τα γραφεία ως 11 Μαΐου

Μετά την γνωστοποίηση των κρουσμάτων κορωνοϊού από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα σε παίκτες της ομάδας, η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ ενημερώνει πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία απολύμανσης των χώρων του Πανηπειρωτικού Σταδίου και παράλληλα τηρούνται στο έπακρο, όπως άλλωστε συμβαίνει από την αρχή της πανδημίας, όλα τα πρωτόκολλα της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ.

Τέλος η Ε.Δ. ενημερώνει πως για προληπτικούς και μόνο λόγους μέχρι την Τρίτη 11 Μαΐου τα γραφεία του ΠΕΑΚΙ θα παραμείνουν κλειστά.