Πάνω από 3 χρόνια υπήρχε η απειλή από τον κ. Κούγια ότι θα προχωρήσει σε “αποκαλύψεις” για το ιδιοκτησιακό του ΠΑΣ Γιάννινα και σήμερα μίλησε σε δημοσιογράφους στη Λάρισα. Η συνέντευξη διήρκεσε 2 ώρες και ήταν επί παντός επιστητού για πρόσωπα και πράγματα του παρελθόντος και του παρόντος σε όλο το φάσμα του ελληνικού ποδοσφαίρου και με λεπτομέρειες σε τέτοιο σημείο που να δημιουργούν σύγχυση για το ποιος εμπλέκεται με ποιον και ποια συμφέροντα υποτίθεται εξυπηρετήθηκαν από τον καθένα τουλάχιστον για μία 20ετία.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΣ Γιάννινα, πάντως, που υποτίθεται θα ήταν το κεντρικό θέμα, σε μία ολιγόλεπτη αναφορά του ο κ. Κούγιας ισχυρίστηκε ότι στο συμβολαιογραφικό γραφείο Αθανάσιου και Ελένης Δράγιου τον Φεβρουάριο του 2015 μεταβιβάστηκαν 153.000 μετοχές της ΠΑΕ στους Γιαννιώτες επιχειρηματίες Ιωάννη και Κώστα Αυδή χωρίς να κατατεθεί κανένα χρηματικό ποσό. Για τους δύο αυτούς επιχειρηματίες ανέφερε και τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες λόγω της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων που είχαν τότε, εμπλέκοντας τον Όμιλο Συγγελίδη που ήταν ο εισαγωγέας και ο οποίος είχε μετοχές της Ξάνθης, η οποία στη συνέχεια πούλησε το ξενοδοχείο και τα γήπεδα στα Πηγάδια στον κ. Καλπαζίδη, που εμπλεκόταν με τον ΠΑΟΚ και πάει λέγοντας.

Από την άλλη αναφέρθηκε στην πώληση ενός κτηρίου του ΝΑΤΟ που ανήκε στην ιδιοκτησία των δύο Γιαννιωτών επιχειρηματιών στη Θεσσαλονίκη, πιθανόν στον κ. Σαββίδη, τα οποία αυτά θα πρέπει να τα ερευνήσει η ΕΕΑ που έχει τη δυνατότητα, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να τα διασταυρώσει όλα αυτά.

Γενικότερα ο κ. Κούγιας παρέπεμπε σε κάποια στοιχεία που του είχαν γίνει γνωστά, αλλά μόνο η ΕΕΑ θα μπορούσε να τα διασταυρώσει επίσημα, όπως είπε. Επίσης επικαλέστηκε γνώση των στοιχείων επειδή υπήρξε συνομιλία του με τους Γιαννιώτες επιχειρηματίες.

Το ζουμί εν τέλει της όλης υπόθεσης είναι ότι ο κ. Κούγιας ζητεί από την ΕΕΑ, εφόσον επιβεβαιωθούν όλα τα παραπάνω από την έρευνά της, να προχωρήσει σε αφαίρεση 12 βαθμών στον ΠΑΣ Γιάννινα, όπως έγινε με την Ξάνθη πέρυσι, επειδή δεν δήλωσε το 2015 τη μεταβίβαση των μετοχών στην ΕΕΑ.

Θυμίζουμε, βέβαια, ότι η Ξάνθη τιμωρήθηκε πέρυσι με -7 βαθμούς για την πολυιδιοκτησία και – 5 για τη μη δήλωση της πώλησης των γηπέδων και του ξενοδοχείου. Ο δε ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με -7 για την πολυιδιοκτησία, αλλά προσέφυγε στο CAS και δικαιώθηκε, ενώ η Ξάνθη δεν έκανε ανάλογη προσφυγή και η ποινή της αφαίρεσης βαθμών ίσχυσε.

Τέλος ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στις πωλήσεις παικτών του ΠΑΣ στον ΠΑΟΚ χαρακτηρίζοντας λογικά τα ποσά που δαπανήθηκαν για Βελλίδη (750.000), Χαρίση (500.000), Κοροβέση (380.000) όμως αναρωτήθηκε πως χάθηκε ο Πασχαλάκης για 2 μισθούς, ο οποίος έκανε προσφυγή, τον οποίο Πασχαλάκη είχε κατηγορήσει νωρίτερα ότι είχε φάει ένα γκολ ως τερματοφύλακας του ΠΑΣ σε αγώνα με τον Ηρακλή και με το οποίο παραλίγο να υποβιβαστεί τότε η ΑΕΛ.