image description

Μια συνέντευξη τελείως διαφορετική απ’ ό,τι τον έχουμε συνηθίσει παραχώρησε στους betarades.gr ο πρόεδρος του ΠΑΣ Γιάννινα, Γιώργος Χριστοβασίλης. Είχε μαγνητοσκοπηθεί στο εντός έδρας ματς του κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και περιέχει μία μικρή ανασκόπηση της παρουσίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την εποχή των Σούρμενων και του Ηλυσιακού μέχρι σήμερα.

Ο κ. Χριστοβασίλης μίλησε για όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, τους προπονητές που συνεργάστηκε, για παίκτες, πωλήσεις για πράγματα που μετάνιωσε, αλλά και αποφάσεις του που δικαιώθηκαν.

Αρχικά ο κ. Χριστοβασίλης αναφέρθηκε στην εμπλοκή του στο ποδόσφαιρο και την απόκτηση του ΠΑΣ Γιάννινα από τον Αλέξη Κούγια. Μάλιστα πριν καν προκύψουν οι τελευταίες εξελίξεις με τις δήθεν αποκαλύψεις για το ιδιοκτησιακό των Ηπειρωτών, ο πρόεδρος του ΠΑΣ είπε στη συνέντευξη αυτή για τον κ. Κούγια, «είναι ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, ξέρει πολύ καλά το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι και αυτοκαταστροφικός μερικές φορές, υπερβάλει πολλές φορές, αλλά τον Αλέξη δεν μπορείς να τον πας κόντρα, τον αφήνεις να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά ίσως όχι τον τελευταίο».

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοβασίλης ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής του, τη μετανάστευση της οικογένειάς του στη Γερμανία και τη διαδρομή 60 χλμ που έκανε καθημερινά για να πάει σχολείο, αλλά και τις μετέπειτα σπουδές του στην Αμερική.

Ρωτήθηκε επίσης

-Για τα «άρματα» και τα όσα ακούστηκαν κατά καιρούς και για τον ΠΑΣ Γιάννινα

-Για τους 13 παίκτες που πουλήθηκαν και τον Μαυροπάνο, όπου ανέφερε ότι εκτός από το ποσοστό μεταπώλησης που έχει από την Άρσεναλ, ο ΠΑΣ Γιάννινα έχει ποσοστό ακόμα και για κάθε ματς που έπαιζε ή θα παίζει στην Άρσεναλ. Μένει να δούμε, βέβαια, ποια θα είναι η κατάληξή του φέτος το καλοκαίρι.

-Για την επιτυχία του στις επιλογές προπονητών

-Για τον Γιαννίκη και την επιθυμία του να έχει έναν Γερμανό προπονητή για να υπάρχει πειθαρχία στην ομάδα

-Για τις διοικητικές επιλογές που είναι όλες σχεδόν προσωπικές, αλλά όπως συμπλήρωσε «αγωνιστικά δεν επεμβαίνω, φέτος μπήκα μόνο μία φορά στα αποδυτήρια για να ανακοινώσω πριμ»

-Για τον Ζαγοράκη και το δύσκολο εγχείρημα που έχει να πετύχει με αυτή τη σύνθεση της ΕΠΟ

-Για την κόντρα με τον Παναθηναϊκό η οποία ξεκίνησε το 2016 που δεν δόθηκε το γήπεδο για να παίξει ο ΠΑΣ Γιάννινα με την Άλκμααρ

-Για το ότι μετάνιωσε που έδιωξε τον Παντελίδη, απόφαση που τη χαρακτήρισε βιαστική, γι’ αυτό και έκτοτε όλοι οι προπονητές τελειώνουν τη χρονιά τους

-Για το koriopolis για το οποίο αθωώθηκε

-Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ και τις συναντήσεις στο Makedonia Palace που έγιναν γιατί είχαν πουληθεί τρεις παίκτες εκείνο το διάστημα, οι Βελλίδης, Χαρίσης και Κοροβέσης.

-Για την «κατάληψη» των «Ζωσιμάδων» από φιλάθλους του ΠΑΟΚ σχολίασε ότι «ο κόσμος στα Γιάννενα θεώρησε ότι δώσαμε εμείς 2.000 επιπλέον εισιτήρια, όμως η αστυνομία πήρε την ευθύνη και άνοιξε την πόρτα».

-Για τον Πασχαλάκη και το πώς χάθηκε σημείωσε «Τον βοηθούσα να πάρει μεταγραφή και μας έκανε προσφυγή. Θα τον στέλναμε στο εξωτερικό ή στον ΠΑΟΚ, αλλά τελικά πήγε μόνος του».

-Για το φετινό ρόστερ ανέφερε ότι ίσως υπάρξουν προτάσεις για 2-3 παίκτες, όπως ο Πίρσμαν και ο Εραμούσπε. Μάλιστα για τον Αργεντίνο τόνισε ότι ήταν λάθος που δεν του είχε γίνει μεγαλύτερης διάρκειας συμβόλαιο.

-Για τους παίκτες που ξεχώρισε τόσα χρόνια είπε για τον Λίλα που έμεινε πολλά χρόνια στην ομάδα, τον Κόντε που είναι  ένα «αγνό παιδί», όπως το χαρακτήρισε και μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τον ξαναδούμε στο μέλλον. Αναφέρθηκε δε στους Μιχαήλ και Ντάσιο ότι έφυγαν γιατί τα είχαν δώσει όλα πια στην ομάδα.

-Για τον Πάντο σχολίασε ότι από την εποχή του είναι καλά τα αποδυτήρια!

-Για το ότι ήταν έτοιμος να αγοράσει την Αναγέννηση Άρτας το 2007, λλά σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα ο συνεργάτης του με τον οποίο ετοίμαζαν την αγορά και δεν προχώρησε τελικά εκείνη η προσπάθεια του, όμως ένα χρόνο αργότερα προέκυψε η περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννινα.

-Για τη βροχή και το γήπεδο, το οποίο λόγω του ότι ανήκει στη ΓΓΑ αποτελεί πρόβλημα η συντήρησή του.

Ποιον θα διάλεγε

Στη συνέχεια της συνέντευξης οι δύο δημοσιογράφοι του έδειχναν φωτογραφίες παραγόντων και τον καλούσαν να επιλέξει ποιον θα διάλεγε

Μαρινάκης VS Σαββίδης: Απέφυγε να επιλέξει λέγοντας ότι και οι δύο είναι αξιόλογοι, έδωσαν πολλά, αλλά παράλληλα τα θέλουν όλα μόνο για τις ομάδες τους. Ωστόσο, πρέπει να βρίσκονται στο ποδόσφαιρο.

Στο ερώτημα αν έπρεπε να δειπνήσει με κάποιον, ποιον θα επέλεγε, απάντησε «θα τους έπαιρνα και τους δύο στο ίδιο τραπέζι».

Αλαφούζος VS Μελισσανίδης: «Ο Αλαφούζος έβαλε πολλά και δεν αναγνωρίστηκε», είπε για τον ισχυρό άνδρα του «τριφυλλιού και επέλεξε Αλαφούζο.

Κούγιας VS Μπέος: «Περάσαμε δύσκολα με τον Αλέξη, τον κ. Μπέο δεν τον γνωρίζω. Παρόλο που είναι δύσκολος επιλέγω Κούγια»! Υπενθυμίζουμε, βέβαια, ότι η συνέντευξη είχε γίνει από το πρώτο ματς κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, πριν προκύψουν δηλαδή τα τελευταία γεγονότα.

Καρυπίδης VS Μπούσης: Γνωρίζω βέβαια αρκετά και για τους δύο για τα επαγγελματικά τους, θα πήγαινα όμως με τον κ. Καρυπίδη γιατί δεν τον γνωρίζω τόσο πολύ τον κ. Μπούση.

Περέιρα VS Κλάτενμπεργκ: Με τον κ. Περέιρα έχω άσχημες αναμνήσεις, είχαμε παραπονεθεί για 10 ματς που αδικηθήκαμε και τελικά υποβιβαστήκαμε. Με τον κ. Κλάτενμπεργκ μία φορά συναντήθηκα και αυτό που του ζήτησα έγινε (σ.σ. ξένοι διαιτητές στο κύπελλο με τον Παναθηναϊκό).

Βασιλειάδης VS Αυγενάκης: Πέσαμε κατηγορία επί θητείας του κ. Βασιλειάδη, ο οποίος είχε υποσχεθεί κάποια πράγματα ότι θα παίρναμε τα ίδια χρήματα για να γίνει η αναδιάρθρωση. Άλλαξε η κυβέρνηση και δεν τηρήθηκε τίποτα. Ο κ. Αυγενάκης μου το έχει πει ότι υποστηρίζει τον ΟΦΗ, ένα χρόνο προσπαθούσα να τον συναντήσω και δεν το κατάφερα, παρ’ όλα αυτά αυτό που έκανε για τον αθλητισμό με τα ποσοστά του στοιχήματος είναι θετικό, οπότε θα επιλέξω με τον Αυγενάκη.

-Για την κόντρα με τον ΟΦΗ που είχε ξεκινήσει από το περιβόητο μπαράζ της Ρόδου

Και τέλος απάντησε και σε κάποιες ερωτήσεις του κόσμου:

Για το αν θα κατασκευαστεί νέο γήπεδο ή θα ανακατασκευαστεί το υπάρχον: Οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια, είμαστε σε αναμονή εξελίξεων από το κράτος».

Για τον Γιαννίκη: «Υπάρχει εμπιστοσύνη και εξαρτάται από τον ίδιο. Μακάρι να μείνει πολλά χρόνια»

Για το αν έγινε κάτι στο ημίχρονο με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και καθυστέρησε η ομάδα να βγει από τα αποδυτήρια: «Αυτό που έγινε είναι ότι χάσαμε τα 2 αμυντικά χαφ λόγω τραυματισμών»

Για το φορμάτ των πλέι άουτ: «Είναι μόνο για τηλεοπτικούς λόγους. Μόνο αν υπήρχαν bonus μέσω κεντρικής διαχείρισης, γιατί αυτή τη στιγμή οι ομάδες δεν έχουν κίνητρο».

Για το αν καλύπτεται από τα έσοδα το μπάτζετ: «Τα έσοδα είναι πολύ λιγότερα από τα έξοδα, οπότε αναλόγως τη χρονιά, πρέπει να βάλουμε και κάτι από την τσέπη μας».

Για το αν άφησε έτοιμη ομάδα με 30 παίκτες ο κ. Κούγιας όταν πήρε τον ΠΑΣ: «Είχε 30 παίκτες, αλλά το θέμα είναι πόσοι παρέμειναν. Κάποιοι έπαιξαν. Ο κ. Κούγιας είχε πει ότι άφησε και προπονητικό κέντρο, αλλά ήταν της ΓΓΑ, δεν ήταν δικό του».

Για το αν έχει σκεφτεί πώληση της ΠΑΕ: «Όπως αγόρασα έτσι κάποια στιγμή ίσως έρθει πρόταση και αν είναι βιώσιμη δεν θα αρνηθούμε την πώληση».

Δείτε όλη τη συνέντευξη στους Θοδωρή και Αριστοτέλη από τους betarades.gr