Μία αγωνιστική πριν το φινάλε των πλέι άουτ το τοπίο για τις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ξεκαθάρισε οριστικά, καθώς η ΑΕΛ ηττήθηκε στον Βόλο με 3-1 και ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο από τον Ατρόμητο με 3-1, ενώ ο ΟΦΗ με τη νίκη του στη Λαμία με 2-0 «καθάρισε» και μαθηματικά την παραμονή του.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν η ΑΕΛ νικήσει την τελευταία αγωνιστική τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναιτωλικός ηττηθεί από τον ΟΦΗ, θα υποβιβαστούν απευθείας ως τελευταίοι οι «βυσσινί», διότι στη μεταξύ τους ισοβαθμία υπερισχύουν τα «καναρίνια».

Όπως αναφέρει ο ΚΑΠ σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων στα Playoffs και Playouts, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν τα κριτήρια κατάταξης, κατά σειρά, είναι τα εξής:

1)Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά). Παναιτωλικός και ΑΕΛ είχαν από μία νίκη στα μεταξύ τους ματς και μία ισοπαλία. Άρα πάμε στο επόμενο κριτήριο.

2) Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά). Οι δύο ομάδες έχουν από μία νίκη με ένα γκολ διαφορά και οι δύο και μία ισοπαλία, οπότε είναι ισόβαθμες και σ’ αυτό το κριτήριο.

3)Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος. Ο Παναιτωλικός ήταν 12ος και η ΑΕΛ 14η, οπότε αν προκύψει ισοβαθμία μετά και την τελευταία αγωνιστική, η ΑΕΛ θα υποβιβαστεί με το τελευταίο κριτήριο των ισοβαθμιών.