image description

Με επιστολή του προς την Περιφέρεια Ηπείρου, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων ζητεί για μία ακόμα φορά οι 3.500 επιχειρήσεις που υπέβαλαν φακέλους και δεν επιλέχθηκαν για ενίσχυση να τύχουν κι εκείνες οικονομικής ενίσχυσης, καθώς πρόκειται για επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία.

Αναλυτικά:

Aξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Με την παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας επισημάνουμε την ανάγκη στήριξης της «μη αξιολογημένης επιχειρηματικότητας» μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου.

Είναι παραδεκτό πλέον από όλους και σας το είχαμε επισημάνει, ότι μετά  και την ανακοίνωση των επιλέξιμων επιχειρήσεων του προγράμματος  «ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19» χιλιάδες   επιχειρήσεις της Περιφερειακής ενότητας Ιωαννίνων έμειναν εκτός χρηματοδότησης από το εν λόγω πρόγραμμα λόγω χαμηλότερης βαθμολογίας και δεν αξιολογήθηκαν.

Οι 3.500 χιλιάδες και πλέον  επιχειρήσεις που υπέβαλαν φάκελο αξιολόγησης και τελικώς λόγω μαθηματικού τύπου δεν αξιολογήθηκαν, δεν είναι επιχειρήσεις κερδοφόρες ή επιχειρήσεις χωρίς ζημιές και πτώση τζίρου. Είναι επιχειρήσεις που δικαιούνται να αξιολογηθούν και  χρήζουν βοήθειας και στήριξης.

Πρέπει και είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει η γενναία και ύστατη προσπάθεια από μέρους σας για να εξευρεθούν οι πόροι για την ενίσχυση τους, η οποία θα επιφέρει επιχειρηματική ηρεμία και κανονικότητα στους επιχειρηματικούς κλάδους καθώς και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επικοινωνούμε μαζί σας με αγωνία για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά θεωρούμε ότι τώρα όσο ποτέ, είναι ανάγκη  να λάβετε την απόφαση για τη δημιουργία προγράμματος ενίσχυσης για όλους αυτούς για να καλύψουμε αδικίες που προέκυψαν από τους όρους  προκήρυξης  του προγράμματος καθώς και από τον αλγόριθμο αξιολόγησης.

Με απόλυτο σεβασμό σε όλους τους επαγγελματίες, σε όλους τους κλάδους, για τη δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση όλων των επιχειρήσεων, παρακαλούμε όπως αποφασίσετε την εκ νέου πραγματοποίηση προγράμματος ενίσχυσης ή απευθείας δέσμευσης ποσού από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ηπείρου για όλους τους παραπάνω καθώς και για όσους δεν έλαβαν καμία χρηματοδότηση από τα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.