Αισιόδοξος ότι τον Ιούνιο μπορεί να ανοίξει η κουβέντα για την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης!

Μιλώντας στο Αpha Radio, αναφέρθηκε στο άνοιγμα των αθλητικών δραστηριοτήτων, αλλά και στο ενδεχόμενο να επιστρέψουν οι οπαδοί στα γήπεδα, σημειώνοντας πως αυτό θα γίνει κάτω από συγκεκριμένα μέτρα και έπειτα από συζήτηση με τους λοιμωξιολόγους.

Αναλυτικά:

«Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε εικόνα. Σίγουρα, με τον ρυθμό που εξελίσσονται και στη χώρα μας οι εμβολιασμοί, αρχίζω να αισιοδοξώ ότι η συζήτηση αυτή θα μπορέσει να ανοίξει από τον Ιούνιο και μετά. Δηλαδή με ποια πρωτόκολλα, ποιες προδιαγραφές και ποιες προϋποθέσεις θα μπορέσουμε να δεχτούν κόσμο τα ελληνικά γήπεδα, ξεκινώντας από τις μεγάλες κατηγορίες και κατεβαίνοντας προς τα κάτω. Είναι ένα ζήτημα το οποίο θα ανοίξει εκ των πραγμάτων με την εξέλιξη των εμβολιασμών», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.

«Η συστηματική συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων και η καθημερινή δουλειά της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ, με την συνεχή επικαιροποίηση των πρωτοκόλλων και των διευκρινιστικών Οδηγιών, βοηθά ώστε να ανταποκρινόμαστε άμεσα σε κάθε επιμέρους ζήτημα και απορία που αφορούν στη συντεταγμένη επανεκκίνηση του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού» πρόσθεσε ακόμη ο υφυπουργός για την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Ακόμη, ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην καταβολή του ποσού των 3.596.500 ευρώ που δόθηκε από την ΓΓΑ σε 1.403 ερασιτεχνικά σωματεία ως ενίσχυση για τα αποτελέσματα της πανδημίας, ενώ πρόσθεσε πως για το 2021 η ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων του Μητρώου θα προέλθει το καλοκαίρι ως προκαταβολή από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος, από τον οποίο θα χρηματοδοτείται σημαντικά όλος ο αθλητισμός.

Τέλος, αναφερόμενος στην διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις που επιστρέφει τον Σεπτέμβριο, πως «εργάζονται όλοι, Υφυπουργείο, Οργανωτική Επιτροπή, Περιφέρειες και εμπλεκόμενοι Δήμοι για την τέλεια διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις 9-12 Σεπτεμβρίου, που τόσα οφέλη θα επαναφέρει στη χώρα μας. Ο εθνικός μας αγώνας επιστρέφει μετά από 8 χρόνια στο πρόγραμμα του WRC και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που το πετύχαμε».