image description

Ανακοίνωση σχετικά με την ένταξη του τζαμιού Καλούτσιανης και του κάστρου Κιάφας στο Σούλι, στο ταμείο ανάκαμψης εξέδωσε η παράταξη “Ορίζοντες Ηπείρου”.

Αναλυτικά:

Η χθεσινή πανηγυρική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου σχετικά με την ένταξη του τζαμιού Καλούτσιανης και του κάστρου Κιάφας στο Σούλι στο Ταμείο Ανάκαμψης μόνο ως αστείο μπορεί να εκληφθεί.

Διότι είναι αστείο να χρησιμοποιείται η λέξη «ωρίμανση» εκ μέρους του κ. Καχριμάνη, σε μια προσπάθεια να οικειοποιηθεί  τη χρηματοδότηση των έργων, αφού στα 20 και πλέον χρόνια που βρίσκεται στη διοίκηση του τόπου δεν τίθεται πια θέμα ωρίμανσης αλλά κομποστοποίησης.

Είναι επίσης αστείο να πανηγυρίζει ο Περιφερειάρχης για την ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης των εργασιών αποκατάστασης στο Τζαμί της Καλούτσιανης, που είναι βεβαίως αναγκαίες, την ίδια ώρα που η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει τίποτα για να αναδείξει έναν από τους σημαντικότερους φάρους εξωστρέφειας της περιοχής μας και μνημείο με παγκόσμια αναγνώριση, την αρχαία Δωδώνη.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο κ. Καχριμάνης δεν έχει σχέδιο και όραμα για τα μεγάλα, προτιμά να σπαταλά πόρους σε επαρχιακούς δρόμους και μικροπαρεμβάσεις, διότι έτσι αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη.

Για να υπάρξει όμως πραγματική ανάπτυξη στην Ήπειρο πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε ένα τέλος στο «Χοτζαϊσμό» (επιστημονικός όρος που προκύπτει από τον τρόπο που κυβερνούσε ο Ενβέρ Χοτζά) του κ. Καχριμάνη.