image description

Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, μίλησε αποκλειστικά στα κανάλια Novasports και αναφέρθηκε στην υπόθεση του ΠΑΣ, το συμβάν με τον Μπέρτο αλλά και το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο γνωστός ποινικολόγος, μίλησε για τις μετοχές του ΠΑΣ, εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην δικαιοσύνη, ενώ αναφέρθηκε στον Βόλο, την Ξάνθη και τον Ιβάν Σαββίδη. Επίσης αποκάλυψε πως υπήρξε άνθρωπος που του έδινε “μαύρα” σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ για την ΑΕΛ.

Για την υπόθεση του ΠΑΣ

Έχω την πεποίθηση πως δεν είναι η τελευταία εμφάνιση της ομάδας μας για την σεζόν αυτή. Είδατε ότι στην προηγούμενη τηλεδιάσκεψη που κάναμε στην Σούπερ Λιγκα, ζήτησα να αναβληθεί όλη η αγωνιστική και να μην αναβληθεί όμως μόνο το ματς του ΠΑΣ. Κάποιοι σκέφτηκαν πονηρά και χάσαμε με δύο ψήφους.

Η καταγγελία που έχουμε κάνει εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα είναι βάσιμη. Η ΕΕΑ ερευνώντας θα διαπιστώσει πως ο ΠΑΣ από το 2015 κοροϊδεύει το οικοδόμημα του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχει πουλήσει ο κύριος Χριστοβασίλης το 51% των μετοχών, στην οικογένεια Αυδή η οποία ένα μήνα πριν έχει πουλήσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον κύριο Σαββίδη .Είναι συνεταίρος του κυρίου Σαββίδη πολλά χρόνια.

Το περίεργο παρασκήνιο θα συνεχιστεί και του χρόνου. Η καταγγελία μας είναι βάσιμη αλλά δεν μπορώ να προβλέψω το αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος πως στο τέλος θα επιβληθούν κυρώσεις. Θέλω να δω τι θα γίνει στο ματς με τον Απόλλωνα στο τελευταίο παιχνίδι.

Για την Ξάνθη

Φανταστείτε μια σούπερ λιγκ με ομάδες όπως ο Βόλος με 250 ιδιοκτήτες που ποτέ κανείς δεν έχει δει, η Ξάνθη με ένα ιδιοκτήτη που δεν έχει εμφανιστεί ποτέ στην Ελλάδα και κουμάντο κάνει ένα δικηγόρος από την Θεσσαλονίκη με το 1% των μετοχών. Κουμάντο κάνει ο Τσαλίκης την προηγούμενης ιδιοκτησίας. Να έχουμε τον Λεβαδειακό με τους 50 οπαδούς και να είναι εκτός σούπερ λιγκ η ΑΕΛ και ο Παναιτωλικός.

Ακούω πως ο Κύριος Ζαγοράκης συμφώνησε και του χρόνου με ξένους διαιτητές, κάτι που σημαίνει πως είναι αναξιόπιστοι οι Έλληνες, που έπαιξαν τα πλέι άουτ.

Για τον άνθρωπο που τον πλησίασε και του έδινε χρήματα για την ΑΕΛ.

Ήρθε άνθρωπος από το ΔΣ και μου είπε: έχω πακτωλό χρημάτων πίσω μου, πάρε 1.750.000 για την ΑΕΛ. Του απάντησα πας να με παγιδεύσεις που είμαι 40 χρόνια στο Ελληνικό ποδόσφαιρο; Του είπα πως είναι τυχερός που δεν ειδοποιώ τον εισαγγελέα για το κακούργημα αυτό. Έπειτα εξαφανίστηκε.

Αν θέλουν τέτοιο ποδόσφαιρο ας πάμε ένα χρόνο στην Σούπερ Λιγκ 2. Να επικρατήσει το δίκαιο είτε μέσω τιμωρίας του ΠΑΣ είτε από την αναδιάρθρωση.

Η έρευνα έχει ξεκινήσει και έχω εμπιστοσύνη στην ΕΕΑ. Υπάρχουν συμβόλαια και φαίνονται όλα. Περιμένω την κλήση της επιτροπής. Αν είναι να υποβιβαστούμε εμείς για να έρθουν τέτοιες ομάδες και ιδιοκτήτες εγώ δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Για το συμβάν με τον Μπέρτο

Ο Μπέρτος είναι στην ΑΕΛ τρία χρόνια. Είναι ένα παιδί με ήθος. Αποκλείω να έχει γίνει. Ίσως έγινε παρανόηση από τον Κάστρο η υπάρχει κακοήθεια. Άκουσα περί μηνύσεων. Υπάρχει και η ψευδής καταμήνυση να γνωρίζουν. Πιστεύω τον Μπέρτο. Ο Κάστρο δεν έχει δώσει την καλύτερη εικόνα. Βαρβαρος ποδοσφαιριστής, που το έδειξε και σήμερα.

Θα μείνω στην Λάρισα για πάντα. Είναι η Ιθάκη μου. Ακόμη και να πέσουμε θα φτιάξουμε μια υγιή ομάδα.