image description

Ο Φάμπρι Κάστρο τοποθετήθηκε δημόσια μέσω των social media για το περιστατικό που έλαβε χώρα χθες στη διάρκεια του αγώνα με την ΑΕΛ, αποφεύγοντας να αποκαλύψει τον χαρακτηρισμό που του αποδόθηκε, εξέφρασε ωστόσο την ενόχλησή του για την πρόθεση που υπήρχε από την πλευρά του αντιπάλου του. Τέλος, ευχαρίστησε συναδέλφους του, οπαδούς και όλον τον κόσμο για τη συμπαράστασή τους.

Η ανάρτησή του:

Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που σκόπευα να φύγω από έναν αγωνιστικό χώρο εξαιτίας ενός ρατσιστικού σχολίου και συμπεριφοράς ενός συναδέλφου. Δεν θα αποκαλύψω αυτό που μου είπε ή το όνομα του παίκτη. Όσοι ήμασταν εκεί ξέρουμε τι έγινε.

Δεν ήθελα να μιλήσω στην τηλεόραση ή να κάνω κάποιο σχόλιο, πόσο μάλλον να μπω σε διαξιφισμούς που τελικά θα έφερναν περισσότερο μίσος. Και στον κόσμο έχουμε ήδη αρκετό.

Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δουλειά μου στον αγωνιστικό χώρο και η αφοσίωση που έχω σε αυτό το άθλημα και τους συναδέλφους μου, αλλά τέτοιου είδους καταστάσεις δεν πρέπει να συμβαίνουν πουθενά, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο.

Δεν έχω προσβληθεί τόσο απ’ αυτά που είπε. Με ενόχλησε η πράξη αυτή καθαυτή και η πρόθεση.

Είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, όλοι μας βλέπουν, πολλά παιδιά θέλουν να μας μοιάσουν και αυτό δεν είναι ένα σωστό παράδειγμα που τους δίνουμε.

Πόσο μάλλον στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα ο κόσμος, όπου οι αξίες εκλείπουν και αυτός που χρειάζεται ο κόσμος είναι ο σεβασμός, η ανοχή, η ανεκτικότητα και η αγάπη.

Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου, τους οπαδούς και όλους τους ανθρώπους που μου έχουν γράψει δείχνοντας την αγάπη και την υποστήριξή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα μου τον ΠΑΣ Γιάννινα που αμέσως επιλήφθηκε του θέματος και με φροντίζει σε όλες μου τις στιγμές.

Είμαι πολύ καλά, είμαι δυνατός και έχω την επιθυμία να συνεχίσω πάντα να κάνω αυτό που μου αρέσει, δηλαδή να παίζω ποδόσφαιρο και να προσπαθώ κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος.

«Χάρη στον πλούτο της καρδιάς μπορούν να βγουν τα λόγια…»  Λουκάς 6:45