Η FIFA είναι πολύ αυστηρή σε θέματα ρατσισμού και το ίδιο περιμένει να πράττουν και οι Ομοσπονδίες της όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους περιπτώσεις ρατσιστικών συμπεριφορών. Στην Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχει γίνει ιδιαίτερα αντιληπτό πόσο σοβαρό είναι το θέμα και πόσο σοβαρές συνέπειες υπάρχουν για παίκτες, παράγοντες, ομάδες ακόμα και οπαδούς.

Βάσει του άρθρου 18, παρ.2α, “αν αξιωματούχοι ή και ποδοσφαιριστές μίας ομάδας διαπράξουν ρατσιστική ή περιφρονητική πράξη, όπως περιγράφεται στην παρ. 1 του παρόντος, ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της αντίπαλης ομάδας και η υπαίτια ομάδα τιμωρείται, επιπλέον των ποινών της παραγράφου 1, με χρηματική ποινή, η οποία για μεν τις ΠΑΕ ανέρχεται από είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ έως ογδόντα χιλιάδες (80.000) ευρώ, για δε τα σωματεία δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ”.

Όσον αφορά τον ποδοσφαιριστή το άρθρο 18, παρ.1 αναφέρει: Αν είναι ποδοσφαιριστής με ποινή αποκλεισμού πέντε (5) αγωνιστικών τουλάχιστον και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) ευρώ τουλάχιστον”.

Επειδή το αδίκημα που κατήγγειλε χθες ο Κάστρο την ώρα του αγώνα με την ΑΕΛ θεωρείται αρκετά σοβαρό, αν φυσικά αποδειχτεί, θα περιμένουμε να δούμε αν η Πειθαρχική της Super League προχωρήσει σε κλήση του ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ σε απολογία και από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά για την τύχη του χθεσινού αγώνα!