Αναμφίβολα το να ζει κάποιος στην Ελλάδα και να παρακολουθεί από  κοντά  τα δρώμενα, είτε πολιτικά είτε κοινωνικά είτε αθλητικά, μόνο πλήξη δεν μπορεί να αισθανθεί.

Ξεκινώντας από τα ευτράπελα των μέτρων κατά του κορωνοϊού, μέχρι την υποδοχή ολυμπιονίκη(!) στη Ρόδο κάποιου Τζέημς,  που η συμμετοχή του σε ένα ριάλιτι τον κατέστησε εξαιρετικά δημοφιλή,  αλλά και μέχρι την σοβαρή καταγγελία της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα για τη ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε ποδοσφαιριστής της,  αισθάνεσαι σαν να παρακολουθείς τηλεοπτικά σήριαλ και δεν ξέρεις στο… ζάπινκ που να πρωτοσταματήσεις.

Υποδοχή ήρωα στον Τζέημς,  γιατί συμμετείχε στο survivor.  Φανταστείτε δηλαδή να φωταγωγηθεί κάποτε η πόλη λόγω του ότι  κάποιος μπορεί,  μετά από συνεχόμενους αγώνες, να  κερδίσει στην …μονόπολη! Γιατί και αυτό μπορεί να το πετύχει, ειδικά στην Ελλάδα, η δύναμη της τηλεόρασης… Ποιος ξεχνάει ότι παλιότερα οι Έλληνες παραλίγο να μην «προλάβουν» την αλλαγή του χρόνου γιατί είχαν την αγωνία αν θα κερδίσει ο Τσάκας ή ο Πρόδρομος στο big brother;

Και τώρα, κοντά σε αυτά,  στο ελληνικό ποδόσφαιρο υπάρχει η αγωνία αν η ομάδα του ΠΑΣ κινδυνεύει να υποβιβαστεί,  γιατί ένας πρώην μεγαλομέτοχος του  άκουσε, πριν χρόνια, ότι  κάποιος  άλλος είναι μεγαλομέτοχος στον ΠΑΣ και όχι αυτός που φαίνεται και όλοι γνωρίζουν σήμερα…

Άκουσε και καλεί να ακούσουν και οι άλλοι αυτό που άκουσε παλιά, αλλά το θυμήθηκε σήμερα. Κι αν τον ακούσουν, άκουσαν και αν άκουσαν… «πιασ’ τ’ αυγό και κούρευτο».

Αλίμονο αν ασχοληθεί οποιοδήποτε επίσημο ελεγκτικό όργανο σοβαρά με καταγγελία κάποιου που… άκουσε. Τότε ο κάθε ακουστικός τύπος θα νομιμοποιηθεί να καταγγέλλει και να στιγματίζει τον οποιονδήποτε οποιαδήποτε στιγμή. «Άκουσα» πως έκλεψε, «άκουσα» πως βίασε, «άκουσα» πως είχε ξαναπαντρευτεί… «άκουσα» πως με μάτιασε και πάει λέγοντας.

Αλίμονο επίσης αν αυτά που ακούει ο καθένας τα θυμάται μετά από 5-6 χρόνια και στο όνομα αυτού του ακούσματος πρέπει να ενεργοποιούνται όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί. Αυτοί που απλά ακούν,  καλό θα είναι να παραπέμπονται εξ αρχής προς «ώτα μη ακουόντων» να τελειώνει και αυτό το νέο, αλά survivor, ευτράπελο που πρέπει να επιβιώνει κάποιος  από «ακουστικές» καταγγελίες.

Πέραν των άλλων, όλα τα είχαμε  δει και ακούσει και  μόνο ρατσιστικό επεισόδιο έλλειπε από το Ελληνικό πρωτάθλημα. Και να που καταγγέλθηκε και αυτό.

Φυσικά προσωπικά δεν άκουσα τι  μπορεί να είπε  ο ποδοσφαιριστής της Λάρισας στον αρχηγό του ΠΑΣ, αλλά βλέποντας την αντίδρασή του σίγουρα κάτι τον ενόχλησε που τον έφερε σχεδόν εκτός εαυτού.  Δεν μπορεί δηλαδή να τρελάθηκε ξαφνικά και να στοχοποίησε τον ποδοσφαιριστή της ΑΕΛ σε έναν αγώνα που μόνο τον διαιτητή ενδιέφερε για τη σύνταξη του φύλλου αγώνα.

Μια πιο προσεκτική παρακολούθηση του βίντεο του αγώνα όπου φαίνεται ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ να απευθύνεται λεκτικά θα διαφωτίσει την υπόθεση και θα αποδώσει «τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι».

Αν αποδειχθεί ότι έχει δίκιο ο αρχηγός του ΠΑΣ, τότε σύμφωνα με τον νόμο, παραδειγματική τιμωρία  επιβάλλεται, εφ όσον δεν θα αρκεί μια συγνώμη να αποκαταστήσει τη ρατσιστική συμπεριφορά, αλλά και τον  χαρακτηρισμό της ανακοίνωσης της ΑΕΛ  προς το πρόσωπό του.  Αυτό,  θα ξεφτιλίσει και τους όποιους αμφισβητίες,  που όμως μάλλον δεν τους απασχολεί  μιας και το μόνο   που ξέρουν και θέλουν  είναι να  «αλυχτάν»*  σε επίπεδο αου, αου, αου κι όποιος  τρόμαξε… τρόμαξε.  Και αυτή η λογική τους  είναι από μόνη της σοβαρότατος λόγος να εξαφανισθούν από το Ελληνικό πρωτάθλημα.

Αλλά μήπως τελικά αυτή είναι  η Ελλάδα.  Η Ελλάδα του Τζέημς, του πρώην, των αου, αου αου, που σε κάνει να αναρωτιέσαι τελικά πως είναι δυνατόν οι Έλληνες να έχουμε   καταφέρει  να δημιουργήσουμε κράτος και να το συντηρούμε ακόμη;  Προφανώς οι αου, αου, αου έχουν τον τρόπο να το συντηρούν εφόσον αφήνονται και να το χαρακτηρίζουν.

Υ.Γ. Σωστή η ανακοίνωση της ΠΑΕ που είπε ότι ακριβώς έπρεπε να πει, σε αντίθεση με την προηγούμενη που είπε ακριβώς  ό,τι δεν έπρεπε να πει, τουλάχιστον με το συγκεκριμένο ύφος.

* αλυχτάν- τι αλυχτάς σαν τα σκλιά : ουρλιάζουν- τι ουρλιάζεις  σαν τα σκυλιά