image description

Στην έκθεση τουρισμού «BENVENUTI IN GRECIA» που διοργάνωσε ο ΕΟΤ Ιταλίας συμμετείχε ο Δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που έχει σχεδιαστεί.

Μέσω μιας πρωτοποριακής πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε, η περιοχή των Ιωαννίνων είχε τη δυνατότητα να προβληθεί σε Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες, που ήδη προετοιμάζουν τα τουριστικά πακέτα των πελατών τους για την περίοδο του φθινοπώρου.

Ο Δήμος είχε προετοιμάσει το δικό του ψηφιακό γραφείο στο ελληνικό περίπτερο, όπου ο επισκέπτης μέσω προσομοιωτή μπορούσε να επισκεφτεί το κάθε γραφείο, να συνομιλήσει, να ανταλλάξει κείμενο και χρήσιμες πληροφορίες με τα στελέχη του Τμήματος Τουρισμού.

Πληροφορίες σχετικές με την τοποθεσία, τις υποδομές, την προσβασιμότητα αλλά και τις δραστηριότητες που μπορεί να έχει ο επισκέπτης στην πόλη των Ιωαννίνων ήταν αυτά που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις με τους Ιταλούς ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος τουρισμού Γιώργος Λώλης «ήταν μια πρώτη επιτυχημένη διεθνή παρουσία των Ιωαννίνων μετά την πανδημία σε ένα σημαντικό τουριστικό φόρουμ που με κόπο και αρτιότητα έστησε το γραφείο του ΕΟΤ Ιταλίας. Παρουσιάσαμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του προορισμού μας και ανοίξαμε ένα πρώτο παράθυρο στη γειτονική μας χώρα από την οποία και μπορούμε να αντλήσουμε σημαντική επισκεψιμότητα. Ο ενθουσιασμός των Ιταλών συνομιλητών μας είναι υπόσχεση για μια καλύτερη επόμενη μέρα σε ότι αφορά τον τουρισμό στην πόλη μας»