Η κόντρα ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα δεν αφήνει «ασυγκίνητους» παράγοντες κι άλλων ομάδων, όπως του Αχιλλέα Μπέου, Δημάρχου του Βόλου και παράγοντα της τοπικής ομάδας, ο οποίος μίλησε σε τηλεοπτικό κανάλι του Βόλου το βράδυ της Δευτέρας και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της ομάδας του, αλλά και στην κόντρα με τον Αλέξη Κούγια.

Ειδικά για την ΑΕΛ τοποθετήθηκε και είπε ότι μόνος υπεύθυνος του υποβιβασμού της ΑΕΛ είναι ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας και η ομάδα του που δεν κέρδισε τα κρίσιμα ντέρμπι με Παναιτωλικό και ΟΦΗ, χαρακτήρισε «αστείες και ντροπή» τις καταγγελίες εις βάρος του ΠΑΣ Γιάννινα και αναρωτήθηκε γιατί τις θυμήθηκε τώρα και κατέληξε λέγοντας «όταν νίκησε η ΑΕΛ αδιάφορες ομάδες ήταν φυσιολογικό, όταν τις κερδίζουν οι άλλοι είναι για εισαγγελέα».

Πιο αναλυτικά, στο σχετικό απόσπασμα:

Ο «Αλέκος» Κούγιας δεν έχει αρχή και τέλος, αν ήταν αυτοκίνητο δεν θα είχε ανταλλακτικό. Έπαιξε ρόλο στο φιάσκο του koriopolis, που τα άκουσε στην πιάτσα κι έτσι πήγα φυλακή εγώ. Είναι ο κύριος υπεύθυνος που έπεσε η Λάρισα και όλες αυτές οι αηδίες που λέει τώρα δεν ευσταθούν. Οι κύριοι αντίπαλοι της Λάρισας ήταν ο Παναιτωλικός και ΟΦΗ. Κέρδισέ τους μέσα στη Λάρισα να σωθείς. Τι ψάχνεις τώρα να βρεις; Και ο θείος, ο παππούς, ο Αυστραλός, ο έτσι και ο αλλιώς. Και γιατί δεν τα έλεγε τόσα χρόνια; Μετά από 6 χρόνια θυμήθηκε ότι ο ιδιοκτήτης των Ιωαννίνων είναι συγγενής κάποιου κτλ; Αυτά είναι αστεία και ντροπή. Αυτός είναι ο Κούγιας, έτσι έχει μάθει να πορεύεται και δυστυχώς γι’ αυτόν, ευτυχώς για μας, έχει κριθεί. Τον έχει καταλάβει όλος ο κόσμος και όχι απλά η πλειοψηφία.

Για την αναδιάρθρωση την οποία έχει αναφέρει ως πιθανό σενάριο ο κ. Κούγιας: «Στον ύπνο του θα γίνει αναδιάρθρωση. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κι εγώ προσωπικά πιστεύω ότι ούτε στη Super League 2 και Football League θα γίνει. Αυτές τις πληροφορίες έχω. Αλλά ειδικά για τη Super League 1 ούτε μία στο εκατομμύριο δεν θα γίνει αναδιάρθρωση. Και να το αποδεχτεί, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, γιατί έτσι κάνουν οι μάγκες, οι άνδρες, οι μεγάλοι άνθρωποι, είτε είναι παράγοντες είτε δικηγόροι είτε πολιτικοί. Στέκονται στο ύψος των περιστάσεων και αποδέχονται την ήττα, η οποία ήρθε φυσιολογικά, γιατί ήταν η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να κερδίσεις τους σημαντικούς σου αντιπάλους μέσα στο γήπεδό σου δεν έχεις λόγο. Ποιος σε αδίκησε; Τους αδιάφορους τους κέρδισε, ενώ οι άλλοι που τους κέρδιζαν έπρεπε να πάνε στον εισαγγελέα…».

Το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής μετά το 30ολεπτό: