image description

Μία πολύ δύσκολη και απαιτητική σεζόν ολοκληρώνεται το απόγευμα της Τετάρτης (17:15) στους «Ζωσιμάδες» για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ανεξαρτήτως αποτελέσματος κόντρα στον Απόλλωνα, σίγουρα η χρονιά θεωρείται πετυχημένη.

Η ομάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο κλήθηκε να «κολυμπήσει» στα βαθιά, μετά από ένα 5μηνο χωρίς επίσημους αγώνες στα πόδια της, μ’ έναν προπονητή κι ένα ρόστερ που δεν είχαν πολλές εμπειρίες από τη μεγάλη κατηγορία, ωστόσο όλοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους και οδήγησαν την ομάδα στην εύκολη παραμονή, αλλά και στους «4» του κυπέλλου Ελλάδος.

Σίγουρα η φετινή σεζόν θα αποτελεί ορόσημο στο μέλλον για πολλούς και διάφορους λόγους. Η ποιότητα του ποδοσφαίρου, το αγωνιστικό πλάνο, η πειθαρχία με το οποίο εφαρμόστηκε, τα σημαντικά αποτελέσματα και οι 5 νίκες στην Αθήνα με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Ατρόμητο (2) και Απόλλωνα Σμύρνης, τα διπλά σε Αγρίνιο και Τρίπολη, η εκτός έδρας ισοπαλία στον πολύ δυνατό φέτος Άρη, οι δύο ισοπαλίες με τον Ολυμπιακό στα Γιάννενα και φυσικά οι τρεις νίκες σε διάστημα 16 ημερών επί του Παναθηναϊκού, ήταν αποτελέσματα που έγραψαν ιστορία.

Από εκεί και πέρα, μένει ο τελευταίος τυπικός αγώνας των πλέι άουτ, στον οποίο ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλωνας Σμύρνης κατεβαίνουν αποδεκατισμένοι. Ο μεν ΠΑΣ Γιάννινα έχει 10 κρούσματα κορωνοϊού, αφού χθες προστέθηκε στους άτυχους και ο Γιάννης Κάργας, ενώ εδώ και μήνες είναι νοκ-άουτ ο Σιόντης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης, θα κατεβάσει και πάλι ενδεκάδα ανάγκης (σε 4-4-2), με τους Λοντίγκιν, Σάλιακα, Παντελάκη, Πανουργιά, Πίρσμαν, -Λώλη, Κάστρο, Γροσδάνη, Ελευθεριάδη (ή Πήλιο), -Κρίζμαν και Παμλίδη . Την αποστολή συμπληρώνουν Χουτεσιώτης, Αθανασίου και Τριάδης.

Με αυτές τις επιλογές η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και ει δυνατόν τη νίκη, ώστε το φινάλε να συμβαδίσει με τη γλυκιά γεύση που άφησε σε όλους αυτή η σεζόν.

Από την πλευρά του ο Μάκης Χάβος έχει κι αυτός αποστολή ανάγκης με μόλις 16 παίκτες διαθέσιμους, αφού έχασε με τραυματισμό κάποιους παίκτες τις τελευταίες μέρες. Ο Τσαμπούρης έχει θλάση θωρακοπλευρικών μυών, ο Κάλισιρ έχει θλάση πρώτου βαθμού στον δικέφαλο μηριαίο, ο Μπρούτσιτς ταλαιπωρείται από κάκωση περονιαίων, ο Κότσαρης έχει διάστρεμμα, ο Σλίβκα είναι κι αυτός τραυματίας, ο Κολ έχει αναχωρήσει για την Αργεντινή και εκτός έμειναν και οι Τσιλούλης και Λισγάρας.

Αναλυτικά, στην αποστολή είναι οι εξής παίκτες: Γιαννακόπουλος, Βέρχουλστ, Χουχούμης, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης, Λαγός, Ντάουντα, Ιωαννίδης, Μπεντινέλι, Φερνάντεθ, Φατιόν, Κιτόκο, Βάρκας, Ρώσση, Ρηγόπουλος, Ρόδης.

Μετά το ματς ανακοινώσεις για τον Γιαννίκη

Τέλος αναμένεται να λάβει σήμερα η αγωνία για το μέλλον του Αργύρη Γιαννίκη στον πάγκο της ομάδας. Πρόεδρος και κόουτς θα τα πουν τηλεφωνικά μία ακόμα φορά. Οι πιθανότητες παραμονής του κ. Γιαννίκη δεν είναι πολλές, αλλά από τη στιγμή που υπάρχει μία ακόμα τελική επικοινωνία, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα.

Ο Βάτσιος «ρεφ»

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Αριστείδης Βάτσιος του συνδέσμου Δυτικής Αττικής, ο οποίος θα σφυρίξει φέτος για τρίτη φορά παιχνίδι των Γιαννιωτών. Στα δύο προηγούμενα ματς ο ΠΑΣ είχε μία νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα και μία ήττα στους «Ζωσιμάδες» από τον Ατρόμητο.

Βοηθοί του Βάτσιου θα είναι ο Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νιας) και ο Ιορδάνης Δημητριάδης (Καστοριάς). Τέταρτος ορίστηκε ο Γεώργιος Βρέσκας (Πιερίας).

Στο VAR θα βρίσκονται ο Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) και ο Χρήστος Μπαλτάς (Αχαΐας).

Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Γεώργιος Τάπραντζης (Αιτ/νιας).