Με ευχαριστήρια ανακοίνωση, ως είθισται σε αυτές της περιπτώσεις, τερματίσθηκε η συνεργασία της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ με τον κόουτς Αργύρη Γιαννίκη.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία εφόσον οι στόχοι που ετέθησαν από διοίκηση και προπονητή επιτεύχθηκαν.

Από εκεί κι έπειτα η συνέχιση ή όχι της συνεργασίας ήταν πλέον καθαρά θέμα του τι μπορούν να οραματίζονται  οι δυο πλευρές , διοίκηση-προπονητής, για τη συνέχεια, αλλά και στο κατά πόσο μπορεί να ταυτίζονται οι απόψεις τους στην προοπτική νέων στόχων.

Δεδομένη πάντως ήταν η επιθυμία των οπαδών του ΠΑΣ να συνεχισθεί αυτό το υπέροχο «ταξίδι» που ξεκίνησε με τον Γιαννίκη, εφόσον στο πρόσωπο του αναγνώρισαν τον αναμορφωτή της ομάδας, αλλά και τον άνθρωπο που μπορούν να εμπιστευτούν για ακόμη καλύτερες μέρες, και σε αυτό δεν είχε αντίρρηση η διοίκηση.

Δεδομένο επίσης είναι ότι μέρος κάθε ταξιδιού είναι και το τέλος του και αυτό επιβάλλεται να γίνεται αντιληπτό, όταν είναι γεγονός. Και αυτό το τέλος του πραγματικά όμορφου ταξιδιού προφανώς ο κόουτς  αντιλήφθηκε ότι έφτασε με την επίτευξη των στόχων και την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Η απόφαση του να μην συμφωνήσει με τη διοίκηση για την παραμονή του μπορεί να στεναχωρεί, αλλά επ’ ουδενί δεν πρέπει να πικραίνει ούτε να απογοητεύει. Ο σπόρος για την συνέχιση της πετυχημένης πορείας  έχει πέσει από τον κόουτς στους Ζωσιμάδες, που επίσης έχει δείξει και τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί για τον πειθαρχημένο τρόπο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος , όπου κυρίαρχος είναι ο προπονητής και οι άμεσοι συνεργάτες του με την στήριξη φυσικά σε αυτό του προέδρου.

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι σπουδαία, αρκεί να μην απαξιωθεί.

Σίγουρα η προσφορά του θα μείνει για πολύ καιρό χαραγμένη στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΣ και πλέον είναι μέρος της ιστορίας της ομάδας,  με ξεχωριστή συμβολή σε αυτή, μιας και δεν πέρασε απαρατήρητη, όχι μόνο για τον τίτλο του πρωταθλητή, το καλό ποδόσφαιρο που έκανε όλη την ποδοσφαιρική Ελλάδα να μιλάει γι αυτό,  αλλά και για την εξέλιξη που πρόσφερε στο ρόστερ.

Εξελίχθηκαν ποδοσφαιριστές  που στην πλειοψηφία τους πρώτη φορά αγωνίσθηκαν στην πρώτη κατηγορία,  αλλά και αρκετοί που έκαναν επαγγελματικό ντεμπούτο και μάλιστα με αξιόλογο χρόνο συμμετοχής  απασχολούν ήδη τις μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος με ό,τι σημαίνει αυτό από τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει  ο ΠΑΣ .

Πρόσφερε,  όπως ισότιμα του πρόσφερε και η ομάδα με την εμπιστοσύνη που του έδειξε να είναι ο προπονητής της και που φυσικά δικαιώθηκε γι’ αυτήν ο πρόεδρός της Γιώργος Χριστοβασίλης.

Κόουτς, ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αλλά και κατ’ επέκταση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί  απέδειξες ότι σ’ αυτή την εποχή που στην  superleague κουμάντο κάνουν οι ομάδες με τους Κροίσους προέδρους, ο  ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αλλά και το κάθε  «μικρό-φτωχό-επαρχιακό » club έχει δικαίωμα στο όνειρο.

Γιατί απέδειξες μόνο με την δουλεία σου και  την σεμνότητα που σε διακρίνει, αποφεύγοντας λαϊκισμούς και δηλώσεις σκοπιμότητας, πως αυτή είναι αρκετή για να αναγνωρισθεί η αξία  και δεν χρειάζονται διάφοροι «περίεργοι» για να πετύχει μια ομάδα

Γιατί δημιούργησες ένα σύνολο, χωρίς κανέναν superstar- super παίχτη,  που κατάφερε να   μπορεί να βλέπει στα μάτια τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη, να κερδίσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό του Αλαφούζου, να χάνει μόνο από άστοχες διαιτητικές  αποφάσεις στο 92΄ από τον ΠΑΟΚ του Σαββίδη , να «παρακαλάει» να κληρωθεί με την ΑΕΚ του Μελισσανίδη ώστε να μην έχει πρόβλημα να αποκλειστεί στο κύπελλο και να μην «βλέπει» καν τον ΑΡΗ του Καρυπίδη.

Γιατί ξανάκανες τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ,  AJAX και μάλιστα όχι μόνο μέσα στους Ζωσιμάδες αλλά και μακριά από αυτούς…

Γιατί ξανάκανες πάλι τους οπαδούς του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ περήφανους οπαδούς του  AJAX της ΗΠΕΙΡΟΥ!

Και κόουτς,

δεν λέμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν…

Υ.Γ. Εξαιρετική και ειλικρινής  η ανακοίνωση της ΠΑΕ που αναγνωρίζει δημόσια την προσφορά του προπονητή της στην ομάδα  και απομυθοποιεί όλους όσοι με κατευθυνόμενα δημοσιεύματα προσπαθούσαν να δείξουν το αντίθετο, αλλά και να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις τους.

Το ίδιο εξαιρετική και η ανακοίνωση του κόουτς για τον ΠΑΣ, την οικογένεια Χριστοβασίλη τους οπαδούς, αλλά και όλους όσους ασχολούνται με την ομάδα. Μπράβο και στις δυο πλευρές

Υ.Γ. Η  άριστος χαρακτήρας, οι εξαιρετικές σχέσεις χωρίς ίχνος υστεροβουλίας και λαϊκισμού,  η σεμνότητα, οι γνώσεις,  αλλά και η εργατικότητα του κόουτς δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους οπαδούς του ΠΑΣ.Έτσι μετά τη λήξη του αγώνα με τον Απόλλωνα, αρκετοί από αυτούς βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια περιμένοντας τον Γιαννίκη και αντικρίζοντας τον έσπευσαν να τον αποχαιρετίσουν , εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την προσφορά του και την εκτίμηση που τρέφουν στο πρόσωπό του, ενώ κάποιοι δάκρυσαν. Μια υπέροχη στιγμή που ποτέ κατά το παρελθόν , με τόση συγκινησιακή φόρτιση δεν έγινε για κανένα προπονητή του ΠΑΣ με την λήξη της συνεργασία του.

Το «Γιαννίκη ψυχάρα για πάντα Γιαννενάρα» δόνησε πολλές φορές τους Ζωσιμάδες.