Για το θέμα του εξωδικού που κατέθεσε η ΠΑΕ ΑΕΛ για μη επικύρωση της βαθμολογίας στην αυριανή τηλεδιάσκεψη της Super League τοποθετήθηκε ο δικηγόρος, Γιώργος Βήτας, μιλώντας στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3.

Ο κ. Βήτας τόνισε ότι το εξώδικο μοιάζει με προφητεία γεγονότων και όχι με κατάθεση στοιχείων και εκτίμησε ότι η βαθμολογία μπορεί να επικυρωθεί κανονικά αύριο.

Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή του Γιάννη Γιαννάκη Super Magazino:

Για το εξώδικο που έκανε η ΠΑΕ ΑΕΛ στη Super League για τη μη επικύρωση της βαθμολογίας: «Στο εξώδικο αναφέρεται ότι ‘ ‘κάναμε καταγγελία στην ΕΕΑ και ότι θα αφαιρεθούν 10 βαθμοί από τον ΠΑΣ Γιάννινα και θα πρέπει εμείς να παίξουμε μπαράζ με την Ξάνθη, αλλά θα κάνει πρόσθετη παρέμβαση ο Λεβαδειακός να τιμωρηθεί και η Ξάνθη’ ‘ κ.ο.κ. Όλο αυτό το σενάριο θα μπορούσε να έχει νομική βασιμότητα; Εγώ δεν θα τολμούσα να φτιάξω τέτοιο σενάριο. Αυτό είναι προφητεία, δεν είναι ερμηνεία. Δεν είδα να δημοσιοποιούνται κάποια συνυποβαλλόμενα έγγραφα. Τουλάχιστον θα είχαμε κάποια έγγραφα να σχολιάσουμε κάτι πιο επίσημο και δεν θα ήμασταν στα ‘ ‘είδα, άκουσα, υποψιάστηκα’ ‘».

Για τον λόγο που δεν επέλεξε ασφαλιστικά μέτρα, αλλά εξώδικο και ποια είναι η διαφορά: «Αν έκανε ασφαλιστικά μέτρα και τα έχανε μετά τι θα έλεγε; Αν έμπαινε στην ουσία το δικαστήριο και τα απέρριπτε το όλο το αφήγημα δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει και η ιστορία θα σταματούσε εκεί. Ενώ τώρα με το εξώδικο μπορεί αυτή η ιστορία να πάει στο διηνεκές».

Για το αν δεσμεύεται η ΕΕΑ να εξετάσει σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα την καταγγελία: «Σε εύλογο χρονικό διάστημα θα πρέπει να την εξετάσει. Αλλά δεν ξέρουμε αν στο μεταξύ κάποιες πράξεις είναι παραγεγραμμένες, δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα. Θα κάναμε εκτίμηση αν ξέραμε περισσότερα. Πάντως για να μεταβιβαστεί μία εταιρεία απαιτούνται 12 ενέργειες. Ο κ. Κούγιας ισχυρίζεται ότι απ’ αυτές υπάρχει η μία η προπαρασκευαστική και αν υπάρχει, δεν το γνωρίζω. Οι υπόλοιπες ενέργειες για τη μεταβίβαση όμως έγιναν;.

Μιλάμε μέχρι τώρα για ισχυρισμούς ενός προσώπου, μπορεί να έχει τα έγγραφα που λέει μπορεί και όχι, αναρωτιέμαι όμως γιατί το έκανε τώρα και γιατί όχι παλιότερα. Το έννομο συμφέρον όταν πρόκειται για το καλό του ποδοσφαίρου δεν προκύπτει επειδή τώρα υποβιβάζεται η ομάδα της ΑΕΛ, αυτό υπάρχει διαρκώς».

Και τέλος εκτίμησε «ότι η βαθμολογία θα επικυρωθεί κανονικά. Μπορεί και να είναι και ομόφωνη η απόφαση. Θα δούμε».