Σχεδόν δέκα μέρες πριν το μεγαλύτερο ραντεβού με την ιστορία του βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα και τη στιγμή αυτή τη φανταζόμασταν όλοι κάπως διαφορετική. Θέλαμε όλη η πόλη να βρίσκεται στους ρυθμούς της μεγάλης αυτής γιορτής, μικροί και μεγάλοι, φορείς και απλός κόσμος.

Οι μέρες που ακολουθούν θα έπρεπε να έχουν επίκεντρο τον ΠΑΣ. Η πλατεία Μαβίλη στον Μώλο, ή η κεντρική πλατεία «Πύρρου», έπρεπε να είναι σημεία συνάντησης για καθημερινές εκδηλώσεις. Να μοιράζονται δώρα, να γίνει η επίσημη παρουσίαση της φανέλας με πανηγυρικό τόνο, να γίνονται event με χορηγούς στους πεζόδρομους.

Επίσης, η πόλη που διεκδικούσε να είναι πολιτιστική πρωτεύουσα το 20121, θα έπρεπε να συνεργάζεται με τον ΠΑΣ για να προβληθεί τελείως δωρεάν σε μία σκανδιναβική χώρα και να αξιοποιήσει κάτι απ’ όλη αυτήν την εμπειρία της διεκδίκησης.

Αντί γι’ αυτά και άλλα πολλά που θα έπρεπε να γίνουν, ζούμε τον απόλυτο παραλογισμό. Η πόλη δεν μπορεί να γιορτάσει, αν δεν οριστικοποιηθεί ότι το ματς θα γίνει στο «Ζωσιμάδες». Κανείς δεν αναλαμβάνει να ενημερώσει επίσημα κανέναν. Απλώς εκφράζεται η αισιοδοξία, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν θα χαθεί η μεγάλη ευκαιρία.

Η μόνη πόλη της Ελλάδας που βγάζει την ψυχή σε οποιονδήποτε θέλει να αθληθεί ή να παρακολουθήσει ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, είναι τα Γιάννενα. Η τελευταία τρύπα της φλογέρας έχουμε καταντήσει.

Και ας υποθέσουμε ότι τελικά όντως πάνε καλά τα πράγματα και φτιάχνονται οι ελλείψεις του γηπέδου για τώρα. Μιλάμε για έργα που θα γίνουν μόνο για το πρώτο ματς του ΠΑΣ στο «Ζωσιμάδες». Το επόμενο αναγκαστικά θα γίνει μακριά, γιατί οι απαιτήσεις για να είναι σύγχρονο ένα Στάδιο, είναι πολύ περισσότερες.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει στα σοβαρά η πόλη για το που μπορεί επιτέλους να γίνει ένα γήπεδο για τον ΠΑΣ Γιάννινα, το οποίο να μπορεί να αξιοποιηθεί καθαρά για ποδοσφαιρικούς και εμπορικούς σκοπούς. Δεν γίνεται με προσκόμματα και αναθέματα για τις Ανώνυμες Ποδοσφαιρικές Εταιρίες να φτάσουμε πολύ μακριά. Κάποια στιγμή ας τα βρουν όλοι οι φορείς της πόλης, ας καταλάβουν τι ευκαιρίες χάνονται για προβολή της περιοχής μας, που δεν είναι Τρίπολη, αλλά μία περιοχή που προσφέρει τα πάντα και ας αναλογιστούν για πόσο ακόμα θα φοβούνται να αναλάβουν μία πρωτοβουλία για το θέμα. Απλώς θυμίζουμε ότι η προηγούμενη ευθυνοφοβία για τη δημιουργία σύγχρονου γηπέδου στον Κατσικά, μας οδήγησε σ’ έναν από τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων.