Το «βελούδινο διαζύγιο» μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και Αργύρη Γιαννίκη, οδηγεί αναπόφευκτα τον κ. Χριστοβασίλη στην αναζήτηση ενός νέου προπονητή για την επόμενη σεζόν, ο οποίος θα ικανοποιεί συγκεκριμένα κριτήρια. Έτοιμη λύση δεν υπήρχε και όσοι διακινούσαν σενάρια ότι υπήρχε plan B και ότι δεν μπορούσε να περιμένει η ομάδα την απάντηση Γιαννίκη, προφανώς διαψεύστηκαν οικτρά ή δεν υπολόγιζαν στην αισιοδοξία του προέδρου ότι θα μπορούσε να βρεθεί η «χρυσή τομή» με τον ομογενή κόουτς.

Από εκεί και πέρα, όμως, ο πρόεδρος προσανατολίζεται στην επόμενη μέρα και θα προχωρήσει τις διαδικασίες και για προπονητή, αλλά και για παίκτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν.

Όσον αφορά κάποια ονόματα Ελλήνων προπονητών που διακινήθηκαν ή ξένων που εργάζονταν στην Ελλάδα, διαψεύδονται εν τη γενέσει τους και ξεκαθαρίζεται ότι αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα έχει πέσει στο εξωτερικό. Το target group που στοχεύει η ομάδα είναι σε ηλικίες σχετικά νεαρές 40-45 ετών, με βιογραφικά που να συνδέονται με πτυχία φημισμένων προπονητικών σχολών, αλλά σαφώς οι προπονητές δεν αποκτώνται κατά παραγγελία με ηλικία, πτυχία, γνώσεις και εμπειρίες. Οπότε το ένστικτο του προέδρου είναι αυτό που θα παίξει τον καθοριστικό ρόλο στις προτάσεις που έρχονται και θα συνεχίσουν να έρχονται το επόμενο διάστημα στα γραφεία της ΠΑΕ.

Στις ανανεώσεις, θα γίνει μία προσπάθεια για τους Καρτάλη και Χουτεσιώτη, που είναι αρκετά δύσκολες, ενώ συνεχίζουν να έχουν πολλές πιθανότητες παραμονής οι Μπρένερ και Εραμούσπε.

Στα μεταγραφικά, πλην των γνωστών περιπτώσεων Καραχάλιου, Καραγιάννη και Παναγιώτη Τριάδη, που έχουν περίπου 3-4 εβδομάδες που ακούγονται τα ονόματά τους και απ’ ό,τι φαίνεται έκλεισαν ήδη, δεν προχωράει κάτι άλλο, αφού πρώτα θα πρέπει να βρεθεί προπονητής για να γίνουν οι επόμενες επιλογές από κοινού.