Το SEO έχει έρθει εδώ και αρκετά χρόνια στη χώρα μας και πλέον θεωρείται απαραίτητο για οποιοδήποτε site σέβεται τον εαυτό του και θέλει να ξεχωρίσει ή απλά να έχει αξιοπρεπή επισκεψιμότητα. Δεν είναι όμως λίγοι αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς είναι το SEO και γιατί είναι τόσο δημοφιλές και απαραίτητο για μία ιστοσελίδα, ειδικά αν είναι επαγγελματική. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να γνωρίζετε όλοι για το SEO και γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό για επιχειρήσεις στην Αθήνα.

Τι είναι το SEO;

SEO σημαίνει Search Engine Optimization το οποίο μπορεί να μεταφραστεί στα Ελληνικά με τον όρο «βελτιστοποίηση για μηχανές αναζήτησης». Με πολύ απλά λόγια μπορούμε να πούμε ότι το SEO κάνει ένα site όσο το δυνατόν πιο συμβατό με τους αλγορίθμους των μηχανών αναζήτησης. Αυτό σημαίνει ότι πάντα θα βγαίνει τουλάχιστον στη πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων για σχετικές αναζητήσεις. Δεδομένου ότι το traffic μίας ιστοσελίδας συνδέεται άμεσα με το ύψος της κατάταξης της στη Google και άλλες μηχανές αναζήτησης, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί είναι τόσο σημαντικό το SEO και γιατί όλο και περισσότεροι διαχειριστές και ιδιοκτήτες ιστοσελίδων στρέφονται σε αυτό.

Πώς γίνεται το SEO;

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αμέσως ότι το SEO κάθε άλλο παρά απλό είναι. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα πολύπλοκη διαδικασία η οποία απαιτεί όχι μόνο πολλή μελέτη και προσεκτικό σχεδιασμό, αλλά και δουλειά τόσο εντός όσο κι εκτός του site. Κάθε ιστοσελίδα είναι μοναδική περίπτωση, οπότε και πάντα δημιουργείται ένα σχέδιο δράσης αποκλειστικά γι’ αυτή με βάση τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της. Ο ειδικός SEO θα μελετήσει την ιστοσελίδα, θα εντοπίσει τις αδυναμίες της, θα καταστρώσει ένα λεπτομερές σχέδιο για την αντιμετώπιση τους και στη συνέχεια να ενημερώσει σχετικά τον πελάτη και θα ξεκινήσει την υλοποίηση του.

Γιατί το SEO είναι σημαντικό για επιχειρήσεις στην Αθήνα;

Το SEO μπορεί να δώσει ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους ή περιοχές με μεγάλο ανταγωνισμό. Το σωστό SEO μπορεί να κάνει μία ιστοσελίδα να απογειωθεί και να αφήσει πίσω τους ανταγωνιστές της τόσο σε traffic όσο και σε κέρδη. Η Αθήνα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας στην οποία και κατοικεί ο μισός κι επιπλέον πληθυσμός της, οπότε είναι λογικό η αγορά της να είναι η πιο ανταγωνιστική της χώρας μας. Το SEO λοιπόν μπορεί να κάνει μία επιχείρηση στην Αθήνα να βρει το κοινό και τους πελάτες της και να γίνει από τους ηγέτες της αγοράς, ακόμη και σε συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού.

Η ανάπτυξη του SEO στην Ελλάδα

Όπως είπαμε και παραπάνω, το SEO γνωρίζει εδώ και χρόνια ιδιαίτερη ανάπτυξη στη χώρα μας. Στο SEO in Greece πλέον δραστηριοποιούνται πολλές επιχειρήσεις και μεμονωμένοι επαγγελματίες και υπάρχουν κι Έλληνες SEO experts με πολύ μεγάλη εμπειρία οι οποίοι και θεωρούνται από τους πλέον ειδικούς του χώρου και χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης. Δεδομένης της μεγάλης και συνεχούς ανάπτυξης του Ελληνικού SEO, μπορούμε να πούμε ότι οι Έλληνες SEO είναι όχι απλά εξίσου αξιόπιστοι με αυτούς του εξωτερικού, αλλά είναι και καλύτεροι αφού γνωρίζουν την αγορά της Ελλάδας από πρώτο χέρι κι έχουν συνέχεια επαφή με αυτήν. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος για να ψάχνει κανείς SEO expert από το εξωτερικό αν έχει επιχείρηση στην Αθήνα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της Ελλάδας.

Πώς να βρεις εταιρείες SEO

Ο πιο απλός τρόπος για να βρει κανείς μία επιχείρηση SEO είναι να κάνει μία σχετική αναζήτηση στο Google. Με τον τρόπο αυτό όχι μόνο θα βρει στοιχεία επικοινωνίας για αρκετές επιχειρήσεις, αλλά θα κάνει κι ένα «ξεσκαρτάρισμα»: όσο πιο ψηλά είναι μία επιχείρηση στη σελίδα αποτελεσμάτων, τόσο πιο καλή είναι στη δουλειά της. Εννοείται ότι επιχειρήσεις με μεγάλη εμπειρία που κατορθώνουν συχνά υψηλές κατατάξεις, όπως η εταιρεία SEODominator, θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή.