Ο Ηρακλής Μεταξάς είναι ο νέος προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα, σε μια κίνηση που πραγματικά αποτελεί έκπληξη, αν εξετάσει κανείς το βιογραφικό του που για τα ελληνικά δεδομένα… ζαλίζει!

Ήταν ο πρώτος Έλληνας προπονητής που κάθισε -έστω και ως υπηρεσιακός- σε πάγκο ομάδας της Μπουντεσλίγκα, της Άουγκσμπουργκ και ακολούθησε ο Δημήτρης Γραμμόζης που είναι στη Σάλκε. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί το 2019 στην Ντάρμσταντ.

Το 2015 ήταν βοηθός του Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδος, ενώ έχει δουλέψει και σε μικρές Εθνικές της Γερμανίας!

Ο κ. Μεταξάς είναι 53 ετών, είναι γεννημένος στην Κολωνία και είναι κι αυτός της ίδιας σχολής με τον Αργύρη Γιαννίκη, κάτι που σημαίνει ότι η φιλοσοφία των δύο προπονητών δεν είναι καθόλου μακριά.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα:

Νέος προπονητής από σήμερα και για τα επόμενα δύο χρόνια στην ομάδα μας αναλαμβάνει ο κ.Ηρακλής Μεταξάς.

Ο νέος μας προπονητής έχει πολυετή εμπειρία στα γήπεδα της Bundesliga και έχει εργαστεί στην Augsburg, τη Darmstadt, τη Bochum, τη Leverkusen, τη Freiburg, την Εθνική Γερμανίας και την Εθνική Ελλάδας.

Ο κ.Μεταξάς αναμένεται να έρθει άμεσα, οπότε και θα συναντηθεί με τη Διοίκηση για να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις της ομάδας στα μεταγραφικά και την προετοιμασία της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας ο κ.Μεταξάς δήλωσε στο pasgiannina.gr

Με ιδιαίτερη χαρά επιστρέφω μετά από πέντε περίπου χρόνια στην Ελλάδα. Ευχαριστώ παρά πολύ την οικογένεια του κ. Χριστοβασίλη για την τιμή που μου έκανε. Ο ΠΑΣ είχε πολύ καλή πορεία τα τελευταία δυο χρόνια και θα συνεχίσουμε για ακόμα περισσότερες επιτυχίες. Υπάρχει οργάνωση, υπάρχει διάθεση και υπάρχουν φιλοδοξίες εκ μέρους της διοίκησης και από την στιγμή που υπήρχε ταύτιση απόψεων και στόχων ήρθαμε σε συμφωνία. Ανυπομονώ για την πρώτη ημέρα στο γήπεδο με την ελπίδα ότι θα είναι κοντά μας και ο λαός του ΠΑΣ.”