Πλήρης ημερών έφυγε από τη ζωή ο Στέφανος Γραμμενιάτης, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες εβδομάδες.

Ήταν γνωστός φίλαθλος του ΠΑΣ Γιάννινα που διέμενε στη Ρόδο και μάλιστα πρόσφατα είχε γίνει γνωστή και μια πολύ όμορφη ιστορία, όπου συγκινημένος από εκείνο το “για την πόλη” που είχε πει ο Γιάννης Κάργας, ήθελε να ανταλλάξει κάποιο μετάλλιό του από την Εθνική Αντίσταση με μία φανέλα του ποδοσφαιριστή, κάτι που έγινε ως προς το σκέλος της φανέλας, χωρίς φυσικά ο ποδοσφαιριστής να δεχτεί να την ανταλλάξει με τα μετάλλια.

Γεννημένος στα Ιωάννινα στις 28 Οκτωβρίου του 1927, από τα 17 του χρόνια υπό τις οδηγίες του Ναπολέοντα Ζέρβα που τύχαινε να είναι συγγενής του, πολέμησε στο αντάρτικο, περνώντας φτώχεια και κακουχίες, για να δει κάποτε την πατρίδα ελεύθερη.

Για τις ηρωικές πράξεις του που έχουν καταγραφεί και μνημονεύονται ως σήμερα, ο Στέφανος Γραμμενιάτης τιμήθηκε και παρασημοφορήθηκε αρκετές φορές.

Πριν από περίπου 25 χρόνια άφησε τον τόπο του, τα Ιωάννινα έζησε για πάντα στη Ρόδο με τη σύζυγό του Παναγιώτα, κοντά στον γιο του, Χριστόδουλο, συνταξιούχο αστυνομικό και την οικογένειά του.

Η ταφή του έγινε στη Ρόδο

Συλλυπητήρια στην οικογένειά του