image description

Το έμμεσο «δώρο» που έκανε ο Θεσπρωτός στη Βέροια με την ισοπαλία που είχε πάρει μεσοβδόμαδα μέσα στην πρωτοπόρο Καβάλα, το πήρε πίσω και με το παραπάνω, αφού νίκησε την ομάδα της Ημαθίας με 3-2 και πήρε μια σημαντική βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής.

Η ομάδα του Χουάν Ραμόν Ρότσα μπορεί να έχασε βαθμούς στα εύκολα, όμως στα δύσκολα έδειξε μέταλλο και η νίκη επί της Βέροιας ενδέχεται να αποδειχτεί κομβική για τη συνέχεια.

Ο Θεσπρωτός μπήκε ξανά με αξιώσεις στη μάχη της παραμονής μετά τα σημερινά αποτελέσματα, αφού ισοβάθμησε με την Τρίγλια που αναδείχτηκε 1-1 με τον Πιερικό και πέρασε 2 βαθμούς πάνω από Απόλλωνα Πόντου και Αλμωπό Αριδαίας που έπαιζαν μεταξύ τους, με την ομάδα της Καλαμαριάς να επικρατεί με 3-1.

Όσον αφορά τον αγώνα του Θεσπρωτού, παρότι το ματς ξεκίνησε στραβά για τους Ηπειρώτες, με τον Λουκίνα να σκοράρει στο 2ο λεπτό για τη Βέροια, η γρήγορη αντίδραση των παικτών του Ρότσα έφερε τη γρήγορη ανατροπή.

Στο 9’ ο Σαραντίδης με σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1 και στο 13’ με μακρινό σουτ του Πατσέκο το σκορ έγινε 2-1.

Στην επανάληψη ο Θεσπρωτός έκανε στο 55’ το 3-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ραμίρεζ.

Η Βέροια, παρά τις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες που είχε στο ματς το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο σκορ στο 92’ με τον Πασά.

Να σημειωθεί ότι η Βέροια στους προηγούμενους 14 αγώνες του πρωταθλήματος είχε δεχτεί μόλις 2 γκολ (!) και σήμερα δέχτηκε 3 από τον Θεσπρωτό!