image description

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται ο μεταγραφικός –και όχι μόνο-σχεδιασμός του ΠΑΣ Γιάννινα για το νέο πρωτάθλημα. Χριστοβασίλης και Μεταξάς έχουν συχνές επαφές προκειμένου να κλείνουν μέτωπα και σύντομα θα γνωστοποιηθούν και στους φιλάθλους μέσω επίσημων ανακοινώσεων οι πρώτες μεταγραφικές κινήσεις.

Μέχρι τώρα η ομάδα είχε επικεντρώσει τα μεταγραφικά της σε κάποιους παίκτες από Β’ Εθνική και σε κάποιους νεαρούς των Big-4 που θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε νέους «Παντελάκηδες» ή «Σάλιακες». Για παράδειγμα, ο νεαρός στόπερ του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Καραγιάννης που θεωρείται κλεισμένος, είναι μια τέτοια περίπτωση.

Όμως τις τελευταίες μέρες προστέθηκαν και δύο νεαροί επιθετικοί, οι Ιατρούδης της ΑΕΚ και Σέχου του Παναθηναϊκού, τους οποίους επίσης βολιδοσκοπεί η ομάδα προκειμένου να κάνει κάποια κίνηση για έναν από τους δύο, ώστε να έχει και εξελίξιμους παίκτες στη θέση αυτή.

Μέχρι στιγμής, πάντως, ακόμα δεν έχουμε μπει στα… βαθιά της μεταγραφικής περιόδου. Είναι λογικό ο προπονητής να έχει παίκτες-«εργαλεία» στη διάθεσή του, αλλά θα χρειαστεί και παίκτες ποιότητας που θα ανεβάσουν το επίπεδο. Εδώ οι διεργασίες είναι πυρετώδεις, γιατί θα αποκτηθούν 4-5 παίκτες της ποιότητας Πίρσμαν, Λοντίγκιν, Ντομίνγκεζ. Εξετάζονται περιπτώσεις που γνωρίζει ο προπονητής, αλλά και περιπτώσεις που έχουν προταθεί από μάνατζερ. Για τις «ηχηρές» μεταγραφές του καλοκαιριού δεδομένα θα χρειαστεί παραπάνω χρόνος, προκειμένου οι επιλογές να είναι οι σωστές.

Όσον αφορά την προετοιμασία, όπως έχουμε αναφέρει και από τις ραδιοφωνικές μας εκπομπές από την περασμένη Παρασκευή (4/6), το βασικό στάδιο θα πραγματοποιηθεί στο Κίελτσε της Πολωνίας. Ήταν επιθυμία του νέου κόουτς να βρεθεί η ομάδα στο εξωτερικό. Εκεί θα γίνουν και τα πρώτα φιλικά ματς και ακολούθως η ομάδα θα επιστρέψει να δώσει φιλικά σε Γιάννενα ή όπου αλλού βρει δυνατούς αντιπάλους.

Στο μεταξύ, εργασίες δεν γίνονται μόνο στους «Ζωσιμάδες» αυτό το διάστημα, αλλά υπάρχει ριζική ανακαίνιση και στα αποδυτήρια του προπονητικού κέντρου στο ΠΕΑΚΙ. Τις επόμενες θα θυμίζει εργοτάξιο, όμως, και το γήπεδο δίπλα από την Εθνική οδό, που θα είναι το επόμενο που θα ανακατασκευαστεί.