Μήνυμα κατά της ομοφοβίας και των αποκλεισμών έστειλε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του ΠΑΣ Γιάννινα και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Μάστακας.

Σε αυτό αναφέρουν:

Ο Ιούνιος είναι ο μήνας που διεθνώς γιορτάζεται και τιμάται το δικαίωμα των ανθρώπων της LGBTQI+ κοινότητας να αγαπούν όποιον εκείνοι ορίζουν, χωρίς να υφίστανται οποιεσδήποτε διακρίσεις γι′ αυτή τους την επιλογή. Έτσι, σε όλες τις μεγάλες πόλεις του κόσμου, διοργανώνονται πορείες και εκδηλώσεις, αφιερωμένες ειδικά σε αυτό το σκοπό, το σκοπό της Υπερηφάνειας (Pride).

Υπάρχει όμως ομοφοβία στον αθλητισμό και δη στο γυναικείο;

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Θεμελιώδη Ανθρώπινα Δικαιώματα σε Έκθεσή της επισημαίνει ότι η ομοφοβία είναι κυρίαρχη στον αθλητισμό τόσο στην κουλτούρα των οπαδών όσο και μεταξύ των αθλητών, και χρησιμοποιείται για να χλευασθούν οι αντίπαλοι ή οι διαιτητές, με ομοφοβικά υβριστικά συνθήματα.

Η – για 15 χρόνια – διευθύντρια του Women’s Sports Foundation, Donna Lopiano δηλώνει: «Τόσο ο αντρικός όσο και ο γυναικείος αθλητισμός είναι εξαιρετικά ομοφοβικοί. Υπάρχει μεγάλος φόβος στους γκέι και τις λεσβίες ότι ο σεξουαλικός τους προσανατολισμός θα έχει αρνητική επίδραση στο θέμα των χορηγών».

Το μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ WBC κ.Γιώργου Μάστακα: « O ρόλος του γυναικείου αθλητισμού, που έχει στις τάξεις του ποσοστό ομοφυλόφιλων ατόμων, είναι να εργαστούμε από κοινού για έναν αθλητισμό χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι μπορούν να μιλούν και να νιώθουν ελεύθεροι και ίσοι, με αξιοπρέπεια και ίδια δικαιώματα με τους συναθλητές τους, όποιοι και να είναι ή όποιον και αγαπούν κι αυτό να μην αποτελεί τροχοπέδη στην επαγγελματική τους πορεία».