Τη διακοπή προβολής εκπομπής του ANT1 που προβάλλεται πριν από τους αγώνες του EURO ζήτησαν επτά ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών, μεταξύ των οποίων και τα Γιάννενα WFC. Οι επτά ομάδες με επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ ,τον πρόεδρο του ποδοσφαίρου γυναικών, τη νομική υπηρεσία και τη διεύθυνση δημοσίων σχέσεων της ΕΠΟ ζήτησαν την άμεση παρέμβαση της προς τον ΑΝΤ1 για την διακοπή της απαράδεκτος εκπομπής.

Την επιστολή υπογράφουν επίσης οι ομάδες Ατρόμητος Αθηνών, Οδυσσέας Γλυφάδας, Ολυμπιάδα Υμηττού, Αστέρας Ρεθύμνου, ΑΕΚ Μεσολογγίου και Εθνικός Πειραιώς.

Διαβάστε την επιστολή:

“Τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα με την έναρξη του EURO 2020 γινόμαστε μάρτυρες μιας άθλιας και συκοφαντικής προσπάθειας δυσφήμισης του γυναικείου ποδοσφαίρου από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1, μέσα από την εκπομπή του Φάνη Λαμπρόπουλου σε πεντάλεπτα σποτ πριν από κάθε ματς του EURO 2020 που προσβάλει χιλιάδες κορίτσια που παίζουν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα.

Ένα πεντάλεπτο βουτηγμένο στον σεξισμό που δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα παρά μόνο την προώθηση του σεξισμού.

Το γυναικείο ποδόσφαιρο δεν είναι ημίγυμνα κορμιά, ούτε καυγάδες όπως τις οραματίζεται ο δημιουργός των σποτ.

Το σποτ που παρουσιάζει ο εν λόγω κύριος είναι άκρως δυσφημιστικό, απαράδεκτο και προσβάλλει τη γυναίκα και γενικά τις αθλήτριες που ασχολούνται με τον χώρο.

Ακυρώνει την προσπάθεια όλων μας για την προώθηση του ποδοσφαίρου γυναικών δίνοντας την εντύπωση ενός σόου με ημίγυμνες αθλήτριες που διαπληκτίζονται και ασχημονούν εντός γηπέδου.

Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι αθλητισμός με πρωταγωνιστή τη γυναίκα μέσα στο γήπεδο και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το απαράδεκτο κατασκεύασμα που παρουσιάζουν

Ζητάμε με την επιστολή μας αυτή την άμεση παρέμβασή σας προς τους υπεύθυνους του σταθμού για την άμεση διακοπή αυτών των προσβλητικών σεξιστικών και δυσφημιστικών σποτ και παρακαλούμε να ζητήσετε και τη δημόσια συγνώμη τους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.