Επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, η οποία αποτελεί και απόφαση του Δ.Σ, έστειλε η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας που συνεδρίασε αναφορικά με την απόφαση επιβολής προστίμου για την υπόθεση νοθείας φέτας, καθώς και την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της νομικής αναγνώρισης της ΔΟΦ.

Η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κ. Βιτάλης και αντιπρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ αναφέρει τα εξής:

Προς

τον Αξιότιμο ΥΠΟΥΡΓΟ

ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

κ ΣΠΗΛΙΟ ΛΙΒΑΝΟ

ΑΘΗΝΑ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Από το από 09.6.2021 δελτίο τύπου του Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πληροφορηθήκαμε την επιβολή προστίμου «260.000,00» ευρώ σε εγχώρια γαλακτοβιομηχανία για παραβίαση των κανόνων ΠΟΠ στη φέτα χωρίς, όμως, μέχρι σήμερα να έχουν δημοσιοποιηθεί τόσο τα στοιχεία, όσο και το σκεπτικό της απόφασης αυτής. Με βάση το γεγονός αυτό το Δ.Σ. της «ΔΟΦ» διατυπώνει, αυτονόητα, τα ακόλουθα ερωτήματα / αιτήματα με την παράκληση να έχει την άμεση απάντησή σας:

α.-Να δοθεί στη δημοσιότητα άμεσα το σκεπτικό της Απόφασης, ώστε το σύνολο του Κλάδου μας αλλά και οι καταναλωτές να γνωρίζουν όλα εκείνα τα στοιχεία που οδήγησαν στη λήψη της και εάν είναι παράπτωμα δόλου ή βιομηχανικό λάθος.

β.-Γίνεται φανερό, ότι στην περίπτωση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ο Νόμος Βορίδη (838/51008/2019). Αδυνατώντας να κατανοήσουμε την μη εφαρμογή των συγκεκριμένων νομικών διατάξεων ζητάμε να μας πληροφορήσετε τους λόγους για τους οποίους έγινε αυτό.

γ.-Με την ευκαιρία θα θέλαμε να σας θυμίσουμε, ότι εκκρεμεί ακατανόητα εδώ και μήνες η αναγνώριση και νομική κατοχύρωση της «ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΕΤΑΣ», η οποία έχει τη δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που περιγράφεται στους σκοπούς της.

Κατανοείτε, ασφαλώς, κ Υπουργέ, ότι τα προαναφερόμενα ζητήματα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την Οργάνωσή μας, κάτι που – σε περίπτωση μη άμεσης προώθησής τους – μας υποχρεώνει να επιδιώξουμε την προώθησή τους με κάθε νόμιμο μέσον.

Με τιμή,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΦ

Ο Πρόεδρος Ιωάννης Βιτάλης