Σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα εργάζεται η διοίκηση Χριστοβασίλη το τελευταίο διάστημα, προκειμένου να βάλει σε τροχιά την ομάδα για την επόμενη σεζόν. Οι εκκρεμότητες του τεχνικού επιτελείου κλείνουν σιγά-σιγά, οι μεταγραφές έχουν ξεκινήσει, αλλά αυτές είναι μια διαδικασία που θέλει υπομονή και προσοχή.

Σε προτεραιότητα βρίσκεται αυτές τις μέρες η συζήτηση για τα φιλικά παιχνίδια του καλοκαιριού, που μέρος αυτών θα γίνει στο Κίελτσε της Πολωνίας. Προς το παρόν οι λεπτομέρειες της προετοιμασίας στο εξωτερικό δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, γιατί στην ΠΑΕ θέλουν να έχουν το πλήρες πρόγραμμα των φιλικών που θα δοθούν εκεί. Σε καμία περίπτωση δεν θέλουν να ανακοινώσουν κάτι που στην πορεία μπορεί να ακυρωθεί. Άλλωστε κάθε μέρα προετοιμασίας είναι πολύ σημαντική και δεν σηκώνει αλλαγές ή ακυρώσεις, γιατί κανείς δεν θέλει να εφαρμόζει εναλλακτικά πλάνα σε μία προετοιμασία που πάντα είναι σχεδιασμένη σε κάθε λεπτομέρεια για να παράξει τα ανάλογα οφέλη για τους ποδοσφαιριστές.

Στο μεταξύ, το ποδοσφαιρικό τμήμα απολαμβάνει τις δύο τελευταίες εβδομάδες διακοπών του, αλλά όπως είναι λογικό οι επόμενες εβδομάδες θα εμπεριέχουν και κάποιες ακόμα μεταγραφές. Πλην των τριών γνωστών Τριάδη, Καραχάλιου και Καραγιάννη, θα πρέπει να συμπληρωθεί το ρόστερ με όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες μέχρι να πάει η ομάδα στην Πολωνία, ώστε τα νέα αποκτήματα να αρχίσουν να «δένουν» με τους παλιότερους. Κάποια ονόματα που φημολογήθηκαν εσχάτως, όπως Κάτσε, Αραμπούλι και Μπραμπίγια, δεν φαίνεται να είναι στη λίστα των ανθρώπων της ομάδας.