image description

Ο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ» γνωστός πλέον στην τοπική κοινωνία αλλά και στο ευρύτερο αθλητικό περιβάλλον ως «ΓΑΣ» μπήκε στον τρίτο χρόνο λειτουργίας προσφέροντας στους αθλητές του και στο φίλαθλο κοινό της πόλης μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου βασιζόμενος πάντα στις αρχές του «ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ» της ευγενής άμιλλας και της συνεργασίας.

Αυτή τη στιγμή το μοναδικό άθλημα που καλλιεργεί είναι το βόλεϊ, το οποίο αποτελεί πηγή διαφήμισης, καθώς ο σύλλογός έγινε πόλος έλξης πολλών αθλητών και αθλητριών που είχαν ως σκοπό την εκμάθηση του αθλήματος, τα οποία εκγυμνάζονται σε θέματα τεχνικής και τακτικής κατάρτισης από έμπειρους προπονητές της Ακαδημίας, το έμψυχο δυναμικό της οποίας απαριθμεί περισσότερα από 150 παιδιά.

Ο περασμένος χρόνος ήταν μεν απαιτητικός, αλλά ήταν και εξαιρετικά δημιουργικός.

Ήταν απαιτητικός επειδή έπρεπε να σταθούμε αντάξιοι των πολλαπλών υποχρεώσεων που αναλάβαμε, με την συμμετοχή ανδρών και γυναικών στην Α2 Εθνική κατηγορία, την μεγάλη και πέρα από κάθε προσδοκία αυξητική τάση εγγραφής νέων μελών στην Ακαδημία μας, αλλά και τη συμμετοχή αγοριών και κοριτσιών σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων οικονομικών προβλημάτων  για τη χώρα μας τα οποία συνοδεύτηκαν και με την ανακοίνωση των capital controls.

Ήταν όμως και πάλι δημιουργικός επειδή, παρά τις όποιες οικονομικές δυσκολίες, ο Σύλλογος μας κατόρθωσε να πείσει για την προσφορά και το έργο του με αποτέλεσμα η ανταπόκριση να είναι μεγάλη πέρα από τις προσδοκίες μας. Κατόρθωσε επίσης να αναπτύξει για άλλη μια χρονιά πολυποίκιλη δράση και να πετύχει σημαντική δημοσιότητα ώστε να μπορέσει να διευρύνει το κοινωνικό και αθλητικό του “στίγμα”.

Καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών της πόλης μας, των ΜΜΕ, αλλά και των ανθρώπων του αθλητισμού. Νομίζουμε οργανωτικά θέσαμε γερές βάσεις, ώστε να μπορέσει, ο Σύλλογος μας, να κινηθεί με άνεση προς μία μεγαλύτερη μαζικότητα, έτσι ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί σ’ αυτό που όλοι θέλουμε:

«Ένας σύλλογος μεγάλος με υψηλά στάνταρ καλά οργανωμένος σε όλους τους τομείς».

Προβήκαμε σε τροποποίηση του καταστατικού και υποβάλλαμε όλα τα απαραίτητα έγγραφα με τα οποία μας χορηγήθηκε από την ΓΓΑ η ειδική αθλητική αναγνώριση.

Όμως ο σύλλογός μας έθεσε την περασμένη αγωνιστική περίοδο και τις αγωνιστικές βάσεις για το μέλλον.

Η γυναικεία ομάδα παρέμεινε στην Α2 Εθνική Κατηγορία και μάλιστα είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ εκπρόσωπος στην πόλης μας ενώ η ανδρική ομάδα δεν τα κατάφερε στο τέλος και υποβιβάστηκε στην Β΄ Εθνική πληρώνοντας ουσιαστικά την ασυνέπεια και ανεπίτρεπτη συμπεριφορά ορισμένων αθλητών της.

Ο σύλλογός μας οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία  το final-four κορασίδων της ΕΣΠΕΔΕ δείχνοντας ότι επί σειρά ετών κανένας δεν ενδιαφέρονταν για την ανάδειξη των αθλητών της πόλης μας μέσα από τέτοια αθλητικά γεγονότα ενώ διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία δύο τουρνουά μίνι βόλεϊ για παιδιά Δημοτικού με τη συμμετοχή 300 και πλέον παιδιών από διάφορες πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας που κατέκλισαν το κλειστό της Λιμνοπούλας και συμμετείχε τέλος σε τουρνουά βόλεϊ παγκορασίδων στα Τρίκαλα με τη συμμετοχή παιδιών που δεν είχαν δικαίωμα να εκδώσουν δελτίο αθλητή.

Είναι φανερό πλέον ότι ο σύλλογός μας έχει περάσει μια διαφορετική αντίληψη και φιλοσοφία στο χώρο του βόλεϊ στην πόλη μας μεταφέροντας σε όλους  το μήνυμα «Δουλεύω ανταμείβομαι» που ισχύει για παίχτες και προπονητές και είναι ένας από τους λόγους που πήρε τα πρωτεία στην πόλη των Ιωαννίνων εκτοπίζοντας παλαιομοδίτικες ιδέες και αντιλήψεις που δεν έχουν θέση στη σύγχρονη κοινωνία και φιλοσοφία του αθλητισμού.

Για να το επιτύχει αυτό πέρασε πολλές δυσκολίες καθώς άντεξε τη λασπολογία ανθρώπων που είναι πλέον λίγοι και τους γνωρίζουν άπαντες και το μόνο που καταφέρνουν να επιτύχουν είναι μας ανεβάζουν ακόμη πιο ψηλά χωρίς ιδιαίτερο κόπο. «Τους ευχαριστούμε θερμά και τους προτρέπουμε να συνεχίσουν».

Ο σύλλογός μας κατάφερε να θέσει γερές βάσεις Διοικητικά και πλέον ετοιμάζεται για τον επόμενο στόχο που είναι η δημιουργία αθλητικών βάσεων υποδομής.

Είμαστε σίγουροι ότι βρισκόμαστε πάρα πολύ κοντά καθώς παρακολουθώντας τη πορεία των παιδιών μας διαπιστώνουμε αλματώδη πρόοδο η οποία σε συνάρτηση με την εμπειρία των προπονητών μας είναι σίγουρο ότι σύντομα θα φέρει αποτελέσματα και πολλές επιτυχίες.

Ήδη τα πρώτα μηνύματα είναι πολύ αισιόδοξα αλλά και η εμπιστοσύνη των παιδιών με μόλις δύο χρόνια προπονητικής εμπειρίας στο σύλλογό μας είναι μεγάλη.

Ο Βαγγέλης Ζαρκαλής έθεσε τις βάσεις ανάπτυξης αλλά και διαφοροποίησης του συλλόγου και σε συνάρτηση με τους έμπειρους πλέον προπονητές Τσιούπη Κων/νο, Παπάζογλου Βίκυ και Σωτήρη Λώλη δίνουν στα παιδιά μας διαφορετική διάσταση στο τρόπο εκμάθησης της τεχνικής και τακτικής τους κατάρτισης.

Ένα σημαντικό κομμάτι όμως αποτελεί  για εμάς και το BABYVOLLEY αφού ως πρώτοι καταφέραμε να το εντάξουμε στις ακαδημίες μας και σήμερα πάνω από 50 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4-8 χρονών γυμνάζονται και μαθαίνουν βόλεϊ μέσα από σωστή διαπαιδαγώγηση αλλά και συγκεκριμένες τακτικές εκμάθησης που δεν επιβαρύνουν τον μυοσκελετικό τους σύστημα.

Η επιμόρφωση των προπονητών στο παραπάνω κομμάτι γίνεται με παρακολούθηση βίντεο των μεγαλύτερων σχολών βόλεϊ του κόσμου ενώ με συνεργασία εφαρμόζεται ειδική μεθοδολογία με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά αυτής της ηλικίας να αποκτήσουν νευρομυϊκή συναρμογή ή αλλιώς συναρμοστική ικανότητα το οποίο είναι βασικό στάδιο για τη σωστή εκμάθηση του αθλήματος.

Εμείς σαν σύλλογος έχουμε πλέον την τεχνογνωσία και μπορούμε να διδάξουμε το συγκεκριμένο αντικείμενο το οποίο ξεκινήσαμε εντελώς πιλοτικά την πρώτη χρονιά και σήμερα το ενδιαφέρον για αυτή την ηλικία είναι τεράστιο χωρίς μάλιστα να δημιουργήσουμε μεταγενέστερα προβλήματα που δυστυχώς ακούμε από αθλητές που εντάσσονται στο σύλλογό μας.

Τέλος δεν κάνουμε διάκριση των παιδιών σε αριστούχους και μη αθλητές όπως ακούσαμε πρόσφατα από τοπικό σύλλογο σε κανάλι τοπικής εμβέλειας απλά προτρέπουμε τα παιδιά να διαβάζουν και τα επιβραβεύουμε γι αυτό αλλά επιβραβεύουμε και τους καλούς και συνεπής αθλητές. Δηλαδή για να καταλάβουμε έναν καλό αθλητή που δεν έχει την δυνατότητα να είναι άριστος μαθητής εσείς κύριοι της ανάπτυξης και της τηλεοπτικής εκμετάλλευσης τον πετάτε στα σκουπίδια και δεν του δίνεται το δικαίωμα να ασχοληθεί με κάτι για το οποίο ενδιαφέρεται και του αρέσει και αν ναι στην αρχή των εγγραφών σας όποιος αθλητής ή αθλήτρια είναι χαμηλά στη βαθμολογία τον διώχνετε από τις ακαδημίες σας;

Στο facebook/Giannena Volley μπορεί κάποιος να δει αναλυτικά τις κυριότερες από τις δραστηριότητές μας κατά το χρόνο που πέρασε ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και η σελίδα μας στο internet/ asgiannena-volley.gr με πλούσιο υλικό και πληροφόρηση.

Δεν μείναμε όμως μόνα στα πλαίσια του αθλητισμού διοργανώσαμε ετήσια κοπή πίτας και ανταμείψαμε τους άριστους μαθητές, αποκριάτικο χορό στη Λιμνοπούλα και πολιτιστική εκδήλωση στο ΕΗΜ με τη συμμετοχή του ηπειρώτη καλλιτέχνη Δημήτρη Υφαντή αλλά και γνωστών κρητικών καλλιτεχνών δίνοντας μια διαφορετική διάσταση στο κοινωνικό μας προφίλ.

Η Διοίκηση του σωματείου στηρίζει με τον τρόπο της την προσπάθεια όλων αποτρέποντας οποιονδήποτε θελήσει το αντίθετο.

Πηγή διαφήμισης αποτελούν οι αθλητές και αθλήτριες αλλά και τα παιδιά των ακαδημιών μας τα οποία δεσμευόμαστε ότι θα φροντίσουμε με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στην προσπάθεια αυτή ζητούμε τη συνδρομή όλων σας αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας του Δήμου και της περιφέρειας γενικότερα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς του συλλόγου μας που ενίσχυσαν οικονομικά τους καταστατικούς σκοπούς του σωματείου μας και ευχόμαστε ότι και τη φετινή χρονιά θα σταθούν δίπλα μας αρωγοί στην προσπάθειά μας.

Ο Α.Σ. ΓΙΑΝΝΕΝΑ σχεδίασε και τη φετινή χρονιά  τα χορηγικά  προγράμματα έχοντας ως βάση τα εξής:

►        Ο χορηγός αποτελεί μέλος και συνεργάτης της ομάδας.

►        Η προβολή του χορηγού θα πρέπει να έχει ουσιαστική ανταποδοτικότητα.

►        Η προβολή του χορηγού θα διακρίνεται από συνέπεια και σεβασμό στο brandname του, με σκοπό την διεισδυτικότητα στο επιθυμητό κοινό.

►        Η επικοινωνιακή πολιτική θα ξεπερνά  τα όρια του γηπέδου με μοναδικό στόχο την προβολή του χορηγού σε ευρύ κοινό που ίσως δεν επισκέπτεται το γήπεδο.

►        Οι καινοτόμες δράσεις θα αποτελέσουν βασικό μας μέλημα στην προώθηση.

Τέλος με σκοπό την εξεύρεση πόρων ο σύλλογός μας θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες εισιτήρια διαρκείας για τους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλου γυναικών τα οποία θα έχουν τιμή 10€ (κερκίδας) και 30€(αγωνιστικού χώρου) ενώ σε όλους τους εντός έδρας αγώνες θα υπάρχει με τιμή 3€.

Τέλος οι χορηγοί μας θα απολαμβάνουν VIP θέση για την παρακολούθηση των αγώνων της ομάδας των γυναικών.

«Έλα λοιπόν κοντά στον ΓΑΣ ………….. και μάθε το βόλεϊ που ζητάς».