image description

Ο Αλέξης Κούγιας βρίσκεται πολύ συχνά καλεσμένος στα ΜΜΕ και φυσικά απ’ όταν αποφάσισε να κινηθεί εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα καταγγέλλοντάς τον στην ΕΕΑ δεν έπαψε να επαναφέρει το θέμα στην επικαιρότητα, παρότι δεν έχει προκύψει η παραμικρή ακόμα κίνηση της Επιτροπής, αλλά και όταν προκύψει, από το μετοχολόγιο και την κίνηση των λογαριασμών θα φανεί ότι ουδέποτε υπήρξε εμπλοκή της οικογένειας Αυδή στα διοικητικά.

Όπως δήλωσε, πάντως, στον Over Fm 104,9 οι Θεσσαλοί πρέπει να έχουν ισχυρή εκπροσώπηση στη Super League 2. Από την άλλη δήλωσε βέβαιος ότι η ομάδα του θα πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League 1.

Αναλυτικά:

Για την επιστολή που έστειλε η ΑΕΛ στη Super League 2:

«Τα προβλήματα της Super League 2 ήταν πάντα πολλά. Ήταν το πιο βρώμικο πρωτάθλημα της Ευρώπης παλαιότερα και ακόμη είναι. Πολλά είναι τα στημένα παιχνίδια. Είναι ένα αμαρτωλό πρωτάθλημα και πρέπει να γίνουν εκκαθαρίσεις. Την επιστολή την έστειλα γιατί ήθελα να κάνω αισθητή την παρουσία της ΑΕΛ. Η απάντηση ήταν άμεση και με ευπρεπή τρόπο. Έμεινα ικανοποιημένος από τις τοποθετήσεις της Super League 2».

Για την άποψή του περί προεδρίας στη διοργανώτρια αρχή:

«Τον Λεωνίδα Λεουτσάκο τον γνωρίζω από πολύ παλιά. Έχω μια πολύ καλή σχέση μαζί του και μπορώ να πω ότι εξεπλάγην ως ένα βαθμό όταν εξελέγη πρόεδρος στη Super League 2. Όχι αν είναι ικανός ή όχι σε καμία περίπτωση, απλά ήταν μια έκπληξη για εμένα. Πιστεύω πως στην προεδρία πρέπει να είναι κάποιος που είναι και ιδιοκτήτης μιας ομάδας. Είναι θέμα διοίκησης και όχι διαχείρισης σε μια τέτοια περίπτωση. Τα τελευταία χρόνια στο ποδόσφαιρο έχουν αλλάξει πολλά. Μπορεί ξαφνικά να γίνει κάποιος πρόεδρος από το πουθενά. Δεν έχει καμία σημασία αν έχεις τα προσόντα, αν είσαι δοκιμασμένος ή όχι, αρκεί να σε θέλει μια μερίδα ανθρώπων».

Για τη νέα διευρυμένη Super League 2:

«Είναι “ψίχουλα” τα χρήματα που θα μοιράσουν. Η Super League 1 έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους και είναι λογικό. Αν θα γίνουν 32 οι ομάδες στην δεύτερη κατηγορία με τα 7 εκατομμύρια ευρώ πώς θα επιβιώσουν οι σύλλογοι; Αν εφαρμοστεί το οικονομικό πλάνο που έχει προωθήσει ο Λευτέρης Αυγενάκης, αμφιβάλλω αν θα γίνουν όντως 36 οι ομάδες. Είχα ενστάσεις ως προς τον αριθμό των συμμετεχουσών ομάδων. Είχα προτείνει να υπάρχουν 16 ομάδες στην Super League 1, 16 στην Super League 2 και 16 στη Football League”.

Σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται τελικά η ΑΕΛ τη νέα χρονιά:

«Εκκρεμεί η καταγγελία μας στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ακόμη δεν είναι σίγουρο αν η ΑΕΛ θα είναι στη νέα κατηγορία. Εγώ είμαι βέβαιος ότι η ΑΕΛ θα δικαιωθεί και θα πάρει τη θέση του ΠΑΣ Γιάννινα στο νέο πρωτάθλημα. Όπως και να έχει, μέχρι να ξεκαθαρίσει αυτό εμένα με ενδιαφέρει το κάθε παιχνίδι της Κυριακής να είναι καθαρό. Είτε έρθει ήττα, είτε νίκη αρκεί να είναι καθαρή τη δέχομαι. Αυτό που δεν δέχομαι είναι να είναι καλύτερη η ομάδα μου από άλλες και να παίξει τελικά στη Super League 2. Δεν είναι αυτοσκοπός μου η ομάδα μου να είναι μόνιμα στην πρώτη κατηγορία. Ακόμη και στη δεύτερη κατηγορία με νοιάζει να είναι καθαρά τα ματς».

Για τη Γενική Συνέλευση της ΑΕΛ που είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιουνίου:

«Δεν θα παραιτηθώ τελικά. Πρέπει να έχουμε ισχυρή εκπροσώπηση με βάση τα όσα βλέπω ότι συμβαίνουν στη Super League 2. Όταν βλέπω ότι κάποιο ματς είναι ύποπτο την ίδια στιγμή θα προχωρώ στις δέουσες δράσεις. Η Γενική Συνέλευση θα γίνει κανονικά, θα μπουν νέα πρόσωπα, απλώς πρόεδρος θα παραμείνω εγώ».

Για τη δήλωσή του σχετικά με τον Βαγγέλη Μαρινάκη:

«Δεν είπα ποτέ ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης πολέμησε τους Θεσσαλούς. Εγώ έκαναν ένα κοντράστ, όταν όλοι έλεγαν πως ο Μαρινάκης θα βοηθήσει την ΑΕΛ, όταν παίξαμε τα δύο μεταξύ μας ματς, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία εύνοια, αλλά, έβαλε και την πιο δυνατή του ομάδα για να μας αντιμετωπίσει. Εν αντιθέσει με άλλες ομάδες, που μεταξύ τους ματς είχαν χαρακτήρα φιλικού».

Για τον νέο προπονητή της ομάδας:

«Εγώ επέλεξα τον Κώστα Φρατζέσκο ελέγχοντας και αναλύοντας τα στοιχεία του. Τον γνωρίζω έτσι και αλλιώς από μικρό παιδί».