Στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM 104,3 μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, όπου αναφέρθηκε στη διεκδίκηση αθλητικών έργων για την πόλη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και σ’ αυτά που είναι σε εξέλιξη αυτό το διάστημα, βελτιώνοντας την εικόνα και τη λειτουργικότητα των αθλητικών υποδομών της πόλης.

Ο κ. Κολόκας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για αλλαγή του προσανατολισμού του γηπέδου του ΠΕΑΚΙ που είναι δίπλα στην Εθνική οδό, ώστε να κατασκευαστούν εκεί δύο νέα ενωμένα γήπεδα που θα χρησιμοποιεί η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Αναφέρθηκε επίσης στην ολιστική μελέτη ανάπλασης των «Ζωσιμάδων», το μεγάλο κλειστό που διεκδικεί η πόλη, αλλά και σε έργα που έχουν δρομολογηθεί, όπως τα δύο γήπεδα τένις στο Πανηπειρωτικό που ήδη ανακατασκευάζονται. Μάλιστα στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Ιωάννινα, ο κ. Κολόκας παρέδωσε εκ μέρους της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ υπόμνημα με τα σχετικά έργα που πρέπει να γίνουν για να αλλάξει ο αθλητικός χάρτης του Νομού!

Πιο αναλυτικά, όπως είπε στην εκπομπή SUPER MAGAZINO με τον Γιάννη Γιαννάκη:

«Ο στόχος είναι να μπουν οι αθλητικές υποδομές της περιοχής δυνατά στο προσκήνιο. Η πόλη μας δικαιούται κάτι περισσότερο, γιατί είχε μείνει χωρίς ολυμπιακά έργα. Έχουμε αθλητές και ομάδες που αξίζουν καλύτερων εγκαταστάσεων και υποδομών. Δεν θέλω να επεκταθώ σε λεπτομέρειες του υπομνήματος που καταθέσαμε στον πρωθυπουργό, ωστόσο θα αναφέρω ότι αφορά και το μεγάλο κλειστό που πρέπει να έχει η πόλη.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα το δει άμεσα και αυτό το είπε ο συγκεκριμένος Πρωθυπουργός που έχει αποδείξει ότι αγαπά τον αθλητισμό και την περιοχή μας. Εκτός από τον αθλητισμό σάλας υπάρχει και ο ορεινός όγκος, τα μονοπάτια, τα χιονοδρομικά κέντρα, τα extreme sports με όλο αυτό που θέλουμε να γίνει στην Κόνιτσα κτλ, είναι κάτι που το έχει ανάγκη η χώρα μας και μπορεί να το προσφέρει η περιοχή μας κι εμείς διεκδικούμε από την πλευρά μας να γίνουν κάποια έργα τώρα.

Ήδη ολοκληρώσαμε και την ολιστική μελέτη για την ανάπλαση των «Ζωσιμάδων» και μένει μόνο η ημερομηνία που θα γίνει η παρουσίαση με τους μηχανικούς, που τυγχάνει να είναι οι ίδιοι με αυτούς που έχουν αναλάβει τον Βοτανικό του Παναθηναϊκού και την Τούμπα του ΠΑΟΚ. Ο ένας μηχανικός είναι μάλιστα Γιαννιώτης. Η μελέτη προσαρμόζεται στους περιορισμούς που υπάρχουν σ’ ένα γήπεδο που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης. Αν υπήρχαν 30-40 εκ. από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα ασφαλώς το γήπεδο δεν θα γινόταν στο κέντρο της πόλης, αλλά σε κάποιο προάστιο. Από τη στιγμή που διοικούμε ορισμένες δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις, είναι λογικό να θέλουμε να έχουν μία αισθητική αντάξια της πόλης».

Για τα έργα που γίνονται στον χλοοτάπητα των «Ζωσιμάδων»: «Αυτόν τον καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη η ανακατασκευή του χλοοτάπητα στους «Ζωσιμάδες» με έξοδα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, για να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το γήπεδο, ειδικά τον χειμώνα και περιμένουμε κι εμείς με αγωνία να δούμε τι θα γίνει, γιατί το έργο αυτό γίνεται σε συνεργασία με τη Super League που έχει ορίσει συγκεκριμένη εταιρεία.

Σε συζήτηση που έχουμε κάνει με τον κ. Χριστοβασίλη έχουμε πει ότι θα αγοραστούν οι ειδικές λάμπες για τη σκιερή πλευρά του γηπέδου που θα είναι περιουσιακό στοιχείο του ΠΕΑΚΙ και κατ’ επέκταση της ΓΓΑ.

Με χρήματα της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα συμφωνήθηκε επίσης να ανακατασκευαστεί εξ’ αρχής το γήπεδο στο Πανηπειρωτικό που είναι δίπλα στην Εθνική οδό και να γίνουν στη θέση του δύο γήπεδα ενωμένα και με αλλαγή προσανατολισμού. Θα φτιαχτεί εκ νέου και η περιμετρική διαδρομή με το χώμα για τον στίβο.

Μιλήσαμε χθες με τον κ. Χριστοβασίλη, «τρέχουν» κάποια διαδικαστικά θέματα και πιστεύω μέσα στις επόμενες 15-20 μέρες να ξεκινήσει αυτό το έργο.

Το κεντρικό γήπεδο στο Πανηπειρωτικό με τη μεγάλη εξέδρα θα το προετοιμάσουμε όσο καλύτερα γίνεται για το επόμενο διάστημα, ώστε να προπονείται η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα μέχρι να κατασκευαστεί το καινούργιο. Η συντήρηση του νέου γηπέδου στο Πανηπειρωτικό θα γίνεται με έξοδα του ΠΑΣ Γιάννινα. Οι διαδρομές που υπάρχουν τώρα με το χώμα γύρω από το γήπεδο, δεν θα καταργηθούν, αλλά θα γίνει μια πιο διευρυμένη διαδρομή και θα γίνει φωτιζόμενη ώστε να τη χρησιμοποιούν κανονικά οι αθλούμενοι».

Για την ανακατασκευή των δύο ανοιχτών γηπέδων του τένις στο Πανηπειρωτικό: «Υπήρχε ένα πρόβλημα με την υποδομή και το υπόστρωμα και έπρεπε να ξηλωθούν πλήρως αυτά τα γήπεδα τένις στο Πανηπειρωτικό που είναι δίπλα από το μπαλόνι. Στα γήπεδα μπάσκετ που δεν έγινε κάτι παρόμοιο όταν κατασκευάστηκαν, υπάρχει πρόβλημα γιατί το υπέδαφος δεν είναι αυτό που πρέπει, κρατάει νερό, «τρώγεται» το έδαφος από τον πάγο τον χειμώνα κτλ. Οι προδιαγραφές για τα ανοιχτά γήπεδα του τένις είναι πάρα πολύ καλές και ευελπιστούμε ότι θα αντέξει στον χρόνο και τις συνθήκες της περιοχής μας.

Τέλος, στη Λιμνοπούλα θέλουμε να χωροθετήσουμε ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ για να εξυπηρετείται κι αυτό το ολυμπιακό άθλημα».

Και ο κ. Κολόκας κατέληξε στο ότι οι σχεδιασμοί δεν εξαντλούνται μόνο σε αυτά, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα για το μέλλον. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Έχουμε ρητή υποχρέωση στον Γιαννιώτη πολίτη και στον γιαννιώτικο αθλητισμό να διεκδικήσουμε πράγματα. Όταν ο πρωθυπουργός δέχεται ένα τέτοιο υπόμνημα, τεκμηριωμένο, με σχέδιο που αποτυπώνει το όραμά μας για τις αθλητικές υποδομές και ο υφυπουργός κ. Αυγενάκης βάζει πάντα πλάτη και όταν έχουμε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τον κ. Καχριμάνη να είναι δίπλα μας, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι. Και φυσικά δεν θα σταματήσουμε μόνο σ’ αυτά».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη στον Γιάννη Γιαννάκη ΕΔΩ