Προπονητής του Εργοτέλη είναι και επίσημα από την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Μπαδήμας, ο οποίος αποχώρησε μετά από μια πενταετή παρουσία στον ΠΑΣ Γιάννινα σε υποδομές, αλλά και πρώτη ομάδα. Με την Κ17 έφτασε ως το final-4 της Super League, ενώ αργότερα στο πλευρό του Αργύρη Γιαννίκη έβαλε το δικό του λιθαράκι για την ομάδα που είδαμε την περασμένη σεζόν.

Ο κ. Μπαδήμας έδωσε την αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του στον ΔΩΔΩΝΗ SUPER FM και στην εκπομπή “Στη Λακούβα” με τον Μιχάλη Μερτζιανίδη και αναφέρθηκε στις αναμνήσεις που του άφησε αυτή η πενταετής παρουσία του στους Ηπειρώτες, αλλά και στο νέο κεφάλαιο που ανοίγεται μπροστά του ως πρώτος προπονητής στον φιλόδοξο Εργοτέλη.

Αναλυτικότερα:

Τι μέτρησε στην απόφασή του να αποδεχτεί την πρόταση του Εργοτέλη: «Καταρχάς οι άνθρωποι με προσέγγισαν όμορφα, αλλά είχα φυσικά και μια εικόνα της ομάδας τα δύο τελευταία χρόνια. Ήταν πραγματικά μια ομάδα που χαίρεσαι να τη βλέπεις. Έπαιζε επιθετικό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο κυριαρχίας, τα νέα παιδιά βγάζουν πολλή ενέργεια και ένα κομμάτι ήταν ότι μου άρεσε αυτή η ιδέα με τα πολλά νέα παιδιά. Παρουσιάζοντάς μου το πλάνο τους δεν μου ήταν και πολύ δύσκολο να πω το ναι».

Για το αν είχε γίνει συζήτηση με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παραμείνει: «Είχαμε μια συζήτηση με τον πρόεδρο για τις υποδομές. Ήμουν δεμένος με τις υποδομές και το ξέρουν όλοι. Συζήτησα όμως με τον πρόεδρο και για την πρόταση που είχα από τον Εργοτέλη και από κοινού αποφασίστηκε να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Παραμένουν όμως πολύ καλές οι σχέσεις μας».

Για το τι θυμάται από την πενταετία που πέρασε στα Ιωάννινα: «Οι πρώτες στιγμές προσαρμογής, αργότερα παιδιά που έγιναν επαγγελματίες, την 3η χρονιά είχαμε την παρουσία στο final-4 της Κ17 που ήταν μια ανταμοιβή για την προσπάθεια που κάναμε, όμως το μεγάλο κέρδος ήταν για τα παιδιά που είχανε εξέλιξη. Άλλοι έμειναν στον ΠΑΣ άλλοι συνέχισαν αλλού».

Για τη συνεργασία με τους προπονητές που είχε: «Είχα την τύχη να με επιλέξει ο κ. Γιαννίκης να είμαι δίπλα του. Ήταν 2 πολύ όμορφα χρόνια με άνοδο στη Super League 1 και με πορεία πέρυσι που τη συζητούσε όλη η Ελλάδα. Ήταν ατυχία που δεν ερχόταν ο κόσμος στο γήπεδο.

Από συνέντευξη πέρασα από τον κ. Γιαννίκη πριν συνεργαστούμε, δεν γνωριζόμασταν από παλιότερα, αλλά κολλήσαμε σαν φιλοσοφία, αλλά και ως άνθρωποι. Είναι πιο μικρός από εμένα ηλικιακά, αλλά πιο πολλά χρόνια προπονητής και αυτό παίζει μεγαλύτερο ρόλο από την ηλικία. Είχαμε πολύ καλές σχέσεις μεταξύ μας και αυτό έβγαινε προς τα έξω».

Για το τι διαφορετικό είχε η ομάδα: «Κοιτούσε κάθε αντίπαλο στα μάτια, χωρίς να φοβάται και αυτό άρεσε σε όλους, Γιαννιώτες φιλάθλους και μη. Προσπαθούσαμε να επιβάλλουμε τις δικές μας αρχές στο παιχνίδι, υπήρχε πίστη στο πλάνο. Άλλες φορές το κατορθώναμε περισσότερο και άλλες λιγότερο».

Για το αν φοβήθηκαν το επιθετικό πλάνο στη διάρκεια της χρονιάς: «Κάποιες φορές παίζουν πολλά ρόλο σ’ ένα αποτέλεσμα, αλλά ανησυχείς όταν βλέπεις ότι η ομάδα δεν παίζει καλά ή δεν έχει καλή εικόνα ή δεν αποδίδει, οπότε τότε αλλάζεις πλάνο. Εμείς παίζαμε καλά, αποδίδαμε και απλά δώσαμε έμφαση στις λεπτομέρειες και μέσα από τη δουλειά στις λεπτομέρειες ήρθε η βελτίωση. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο πλάνο γιατί το πίστεψαν και πίστεψαν και στις δυνατότητές τους. Μπαίνοντας στο γήπεδο και βλέποντας ότι μπορούσαν να το κάνουν κάθε εβδομάδα η πίστη μεγάλωνε στον εαυτό τους και την ομάδα».

Για την αποχή μετά τον κορωνοϊό και πόσο είχε επηρεάσει την ομάδα: «Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα αυτή η αποχή. Υπήρχαν και κριτικές ότι δεν υπήρχε ρυθμός και έπεφτε η απόδοση κάποια στιγμή, αλλά μην ξεχνάμε ότι η ομάδα είχε να παίξει από τον Μάρτιο και έκανε 6 μήνες μέχρι να παίξει το επόμενο επίσημο παιχνίδι. Η διάθεση των ποδοσφαιριστών το πέτυχε αυτό και φυσικά κάποιοι άνθρωποι από πίσω, ακόμα και  φροντιστές κτλ που δούλεψαν μαζί μας για να έρθει η ομάδα στο επίπεδο που έπρεπε».

Για τις καλές στιγμές της χρονιάς: «Σίγουρα οι 3 νίκες με τον ΠΑΟ, μας πείσμωσε και το γεγονός ότι δεν παίξαμε στην έδρα μας το πρώτο ματς κυπέλλου και μας ένωσε. Από εκεί και πέρα ήταν πολύ όμορφες στιγμές η μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, τα ματς με Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Κρίμα που δεν υπήρχε κόσμος να πάρουμε κι εμείς μεγαλύτερη ανταμοιβή για την προσπάθειά μας».

Για το πόσο απαιτητικός ήταν ο Γιαννίκης: «Είχα άριστη σχέση και συνεργασία μαζί του, όπως και όλο το τιμ. Ήταν απλός και ωραίος άνθρωπος, πέρα από εξαιρετικός προπονητής, με πολλά ενδιαφέροντα και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο και είναι κρίμα που δεν τον γνώρισε καλύτερα ο κόσμος, καθώς λόγω κορωνοϊού δεν κινήθηκε πολύ στην πόλη για να μιλήσει με τον κόσμο. Πιστεύω θα φτάσει πολύ ψηλά. Συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία».

Για την ομάδα Νέων Κ19 του ΠΑΣ και τι πιστεύει ότι θα κάνουν αυτά τα παιδιά στο μέλλον: «Έχει πολύ υλικό, θα γίνουν κάποιες κινήσεις, έγινε καταπληκτική δουλειά όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα των παιδιών, που έμειναν αήττητα μετά την επανέναρξη του πρωταθλήματος Κ19. Αγγέλης, Μπόλος, Λώλης έκαναν καταπληκτική δουλειά και στη φυσική κατάσταση και βγήκε και στο γήπεδο. Παρά την 7μηνη αποχή, τα παιδιά μπήκαν στα παιχνίδια τους λες και δεν υπήρξε ποτέ διακοπή. Και δεν είναι μόνο το αήττητο σερί, αλλά πρόσφεραν και καλό θέαμα, έδειξαν ότι μπήκαν στο πνεύμα της πρώτης ομάδας και έδειξαν έτοιμοι να συμμετάσχουν σε προετοιμασία ή αν τους ζητηθεί να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Νομίζω ότι ξέρουν οι άνθρωποι του ΠΑΣ πολύ καλά πώς να το εκμεταλλευτούν όλο αυτό».

Για τους νεαρούς επαγγελματίες που έπαιξαν φέτος πρώτη φορά με την πρώτη ομάδα: «Λώλης και Γροσδάνης μόνο καλύτεροι θα γίνονται, είναι μικρότεροι από 20 χρόνων, γεμίζουν εμπειρίες, κάθε μέρα δυναμώνουν και βελτιώνονται. Θα είναι άλλοι ποδοσφαιριστές φέτος αυτοί οι δύο. Ο Λιάσος είναι έτοιμος παίκτης πλέον, έπαιξε αρκετά φέτος. Θεωρώ ότι θα δούμε ωραία πράγματα απ’ αυτά τα παιδιά, γιατί δεν σας κρύβω ότι θα τα παρακολουθώ αυτά τα παιδιά».

Για τη φιλοσοφία με την οποία πηγαίνει στον Εργοτέλη : «Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά από τον κ. Ταουσιάνη, τον παρακολούθησα γιατί βρεθήκαμε και αντίπαλοι. Ήταν ομάδα που ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και αυτό θα προσπαθήσουμε να το συνεχίσουμε. Θα δούμε πίεση ψηλά, πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο, να κυνηγάμε κάθε μπάλα, αυτά που κάναμε και στις υποδομές στην Κ17, στην Κ19, αλλά και στη μεγάλη ομάδα του ΠΑΣ, τα οποία θα προσπαθήσουμε να τα κάνουμε κι εκεί.  Υπάρχει πολύ ταλέντο στην ομάδα, είναι μικρός ο μέσος όρος ηλικίας, υπάρχει οικογενειακό κλίμα κι αυτό επιθυμούμε να βγει προς τα έξω στο γήπεδο. Μέχρι τις 10 Ιουλίου περίπου θα είμαι στο Ηράκλειο, περιμένω να στελεχωθεί και το τιμ και θα κατέβω να οργανώσουμε την προετοιμασία της ομάδας».

Για το μέλλον του προπονητικά: «Βήμα-βήμα έρχονται τα πράγματα, δεν κάνεις πολλά σχέδια γιατί κάθε μέρα είναι διαφορετική στο ποδόσφαιρο. Φιλοδοξίες έχω, ξέρω ότι πρέπει να βελτιώνεσαι και να εξελίσσεσαι, αλλά σ’ αυτή τη δουλειά το βλέπεις μέρα με τη μέρα, δεν μπορείς να σχεδιάσεις πολύ μακριά».

Και τέλος έκλεισε λέγοντας: «Ευχαριστώ τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον κόσμο που μου φέρθηκε πολύ όμορφα αυτά τα 5 χρόνια που ήμουν στα Ιωάννινα».

Το ηχητικό της συνέντευξης από το 26:23 ΕΔΩ