image description

Στο δρόμο για την Ιαπωνία και το όνειρο των Ολυμπιακών αγώνων του Τόκιο βρίσκεται η Ολυμπιακή ομάδα κωπηλασίας που αναχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης από το «Ελ.Βενιζέλος» με τις αποσκευές της γεμάτες αισιοδοξία και προσμονή.

Ο Στέφανος Ντούσκος (σκιφ) , η Αννέτα Κυρίδου (σκιφ) και οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου (δίκωπος άνευ) μαζί με τους ομοσπονδιακούς προπονητές Τζιάνι Ποστιλιόνε και Γιώργο Φώτου είναι ουσιαστικά τα πρώτα μέλη της Ολυμπιακής ομάδας που αυτή τη στιγμή αριθμεί 81 αθλητές κι αθλήτριες η οποία αναχωρεί για το Τόκιο.

Πρώτος σταθμός  της αποστολής η λίμνη της Τογιάμα 300 χλμ βορειοδυτικά του Τόκιο όπου για 20 μέρες  τα τρια πληρώματα μας θα κάνουν το τελικό στάδιο της προετοιμασίας του πριν μπουν στο Ολυμπιακό χωριό για την έναρξη των αγώνων.

Η ολυμπιακή ομάδα της κωπηλασίας έφτασε με πολλά χαμόγελα στο αεροδρόμιο της Αθήνας όπου την περίμενε ο έφορος Εθνικών ομάδων της Ομοσπονδίας και δις Ολυμπιονίκης στην Αθήνα (2004) και το Πεκίνο (2008) Βασίλης Πολύμερος προκειμένου να τους αποχαιρετήσει εκ μέρους όλου του ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ.

Εκεί τους περίμενε και η κάμερα της ΕΡΤ στην  οποία μίλησαν για το ταξίδι στο όνειρο. Αναλυτικά οι δηλώσεις τους ;

Στέφανος Ντούσκος «Να προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο»

«Έχω κάνει καλή προετοιμασία έχω μπει στην τελική ευθεία , λίγες ακόμα προπονήσεις στην Ιαπωνία και είμαστε έτοιμοι να ολοκληρώσουμε το όνειρό μας και να το εκπληρώσουμε κιόλας. Το θέμα της πανδημίας δε με απασχολεί ιδιαίτερα γιατί τα μέτρα που έχουν πάρει οι διοργανωτές είναι πολύ καλά , είμαστε και εμβολιασμένοι.

Γνωρίζω ήδη τους αντιπάλους μου , είναι σε καλή φυσική κατάσταση όπως κι εμείς και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Ο στόχος είναι αρχικά να περάσω στα ημιτελικά , μετά στον μεγάλο τελικό… αυτός είναι ο μεγαλύτερος στόχος και μετά να προσπαθήσω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο.

Δεν έχω σκεφτεί ότι θα είμαι ο πρώτος Έλληνας που θα μπει στη μάχη των Ολυμπιακών αγώνων αφού τα αγωνίσματά μας ξεκινάνε πριν κι από την τελετή έναρξης. Θα προσπαθήσω να κάνω ότι καλύτερο για όλους τους Έλληνες κι ότι καλύτερο για όλους όσους μας βλέπουν και το καλύτερο για την Ελλάδα»

Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου «Πάμε με υψηλές προσδοκίες.Πιστεύουμε σε καλά αποτελέσματα»

«Είμαστε έτοιμες και ψυχολογικά και σωματικά να ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι στους Ολυμπιακούς αγώνες και πιστεύω ότι θα φέρουμε πολύ καλά αποτελέσματα. Η προετοιμασία μας  θα συνεχιστεί στην Ιαπωνία το πρώτο 20ήμερο που θα είμαστε εκεί για να προσαρμοστούμε και στις αλλαγές. Οι προσδοκίες μας είναι ψηλές , θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε θα πάμε βήμα -βήμα και αγώνα με αγώνα».

Αννέτα Κυρίδου «Ξεκινάω με πολύ ανεβασμένη ψυχολογία»

«Είμαι πολύ χαρούμενη που επιτέλους ήρθε αυτή η στιγμή που τα έχω καταφέρει και ήρθε το εισιτήριο. Ακόμα η αλήθεια είναι ότι δεν έχω συνειδητοποιήσει ακριβώς τι γίνεται , όσο πλησιάζει η στιγμή τόσο πιο έντονο γίνεται , η ψυχολογία είναι πολύ ανεβασμένη , νιώθω πολύ έτοιμη και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο στόχο δεν πάω με κάποιο όνειρο γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται θα πηγαίνω βήμα-βήμα για να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ»

Τζιάνι Ποστιλιόνε «Είμαστε από τις ελάχιστες χώρες που θα κάνουμε τη τελική προετοιμασία στην Ιαπωνία»

«Τα έχουμε κάνει όλα πολύ καλά μέχρι τώρα , είμαστε καλά προετοιμασμένοι αλλά με οποιοδήποτε λάθος από εδώ και πέρα μπορεί να τα χάσουμε όλα , τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στις λεπτομέρειες για να δείξουμε πόσο καλοί είμαστε.

Μπορώ  με βεβαιότητα να σας πω ότι είμαστε από τις ελάχιστες χώρες στην κωπηλασία που θα κάνουμε καμπ προετοιμασίας στην Ιαπωνία. Οι περισσότερες δε θα κάνουν κάτι αντίστοιχο γιατί δεν έχουν τη δική μας καλή οργάνωση.

Στους Ολυμπιακούς αγώνες ο πρώτος μεγάλος στόχος είναι οι τελικοί. Κι όταν φτάσουμε στους τελικούς το ξέρω ότι τα παιδιά έχουν μαχητικό πνεύμα και θα διεκδικήσουν τις όποιες πιθανότητες που έχουν για διάκριση. Είμαστε έτοιμοι».