image description

Ο Νίκος Ντούγιας είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής που αγωνίστηκε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Τουρκίας και ο μοναδικός Έλληνας αθλητής κάτοχος Αμερικανικού Κολεγιακού Πρωταθλήματος. Είναι, επίσης, απόφοιτος του Αμερικανικού πανεπιστημίου ESC (Empire State College, N.Y.) και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών και Μάνατζμεντ Πληροφορικής.

Στα Ιωάννινα είναι ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός ως «αγαθός γίγαντας» και η Ακαδημία καλαθοσφαίρισης που φέρει το όνομά του (Ntougias Basketball Academy) απόλυτα πετυχημένη με μότο« η Ακαδημία που εξελίσσει τους αθλητές της». Κάπως έτσι ο ίδιος ο Νίκος Ντούγιας εξέλιξε το πολύπλευρο ταλέντο του και ετοίμασε το πρώτο του συγγραφικό έργο για παιδιά με τίτλο «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα».

Πρόκειται για μια αξιόλογη προσπάθεια στο χώρο του παιδικού βιβλίου με την υπογραφή ενός ανθρώπου, που έχει μάθει να είναι πρωταθλητής σε ό,τι κι αν κάνει. Ο παλαίμαχος καλαθοσφαιριστής με την αξιόλογη διαδρομή στα ελληνικά και στα διεθνή παρκέ πήρε την απόφαση πριν από μερικούς μήνες να αφήσει το στίγμα του και ως συγγραφέας κι εμείς δεν έχουμε παρά να του ευχηθούμε να τα καταφέρει! Το πρώτο αυτό πόνημα του Νίκου Ντούγια παρουσιάστηκε μάλιστα στη γνωστή τηλεοπτική εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ακολουθούν η σχετική ενημέρωση και το βίντεο:

«Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα με παράδειγμα έναν… Γίγαντα! «Η ομορφιά της ψυχής ενός γίγαντα»: από τον Νίκο Ντούγια.

Με την ιδιότητα του συγγραφέα παιδικών βιβλίων επανασυστήνεται στο κοινό ο Νίκος Ντούγιας, τον οποίο γνωρίζουμε ως τον πρώτο Έλληνα παίκτη που αγωνίστηκε στην Τουρκία, ως κάτοχο δακτυλιδιού πρωταθλητή με το κολέγιο του στις Ηνωμένες Πολιτείες και ως ιδιοκτήτη της Ntougias Basketball Academy και του Θρύλου Ιωαννίνων BC».

Δείτε το απόσπασμα της εκπομπής ΕΔΩ