image description

Με 48 συμμετοχές, αριθμός ιδιαίτερα υψηλός με δεδομένο το «σφιχτό» αγωνιστικό πρόγραμμα και  τις συνθήκες που έχει δημιουργήσει και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό η πανδημία, θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου το 27ο Ηπειρωτικό «ΙΚΤΕΟ Autotest» Ράλλυ, που διοργανώνεται από την ΕΛΕΤΑ.

Ο αγώνας αποτελεί τον δεύτερο γύρο του φετινού Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ασφάλτου, μετά το 39ο Ράλλυ Κένταυρος, καθώς επίσης και του Επάθλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος, ενώ εντάσσεται και στο Ράλλυ Cup ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda.

Σε σχέση με τον αγώνα της περσινής χρονιάς, τα αγωνιστικά χιλιόμετρα έχουν αυξηθεί σε 82,9 με 128,50 τα χλμ. των απλών διαδρομών, καθώς θα γίνουν δύο επιπλέον ειδικές διαδρομές.

Η αρχή θα γίνει το Σάββατο 3 Ιουλίου, με δύο περάσματα από την Ε.Δ. «Peugeot – Citroen City Cars ΕΠΕ Μάρμαρα», μήκους 11 χλμ, και η συνέχεια θα δοθεί την Κυριακή 4 Ιουλίου, με τη γρήγορη, εντυπωσιακή και τεχνική «Δωδώνη» και την πολύ γρήγορη «Guru Cafe Κωστάνιανη», μήκους 12,2 και 8,1 αγωνιστικών χιλιομέτρων, να πραγματοποιούνται από τρεις φορές η καθεμιά.

Ο συναγωνισμός αναμένεται να είναι και φέτος έντονος, με τους νικητές του αγώνα τα δύο τελευταία χρόνια Γιώργο Αναπολιοτάκη-Θανάση Τσιούκα (Ford Fiesta) να θέλουν να κάνουν το three peat. Την κυριαρχία τους θα προσπαθήσουν να απειλήσουν οι Χρήστος Αυγερόπουλος-Στράτος Γιαβάσης (Skoda Fabia R5), Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης (Skoda Fabia R5) και Τάκης Καμπύλης-Σταύρος Σταμέλος (Skoda Fabia S2000). Δυνατές μονομαχίες αναμένονται και στις υπόλοιπες κατηγορίες, με τα τοπικά πληρώματα να έχουν βάσιμες προσδοκίες για θέσεις στο βάθρο και καλά πλασαρίσματα.

Οι συμμετέχοντες στο πλαίσιο του Επάθλου Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος και του Cup ΣΟΑΑ Ενιαίου Skoda, θα εκκινήσουν το πρωί της Κυριακής μετά από εκείνους που μετέχουν στον αγώνα που εντάσσεται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ασφάλτου. Το πρόγραμμα του αγώνα για τους αγωνιζόμενους σε Έπαθλο Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος και Rally Cup ΣΟΑΑ Ενιαίο Skoda, αποτελείται από τέσσερις ειδικές διαδρομές, μήκους 40,6 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Το αναλυτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Ιουλίου

18:00-20:00 Τεχνικός Έλεγχος Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST

Σάββατο 3 Ιουλίου

11:00-12:30 Τεχνικός Έλεγχος Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST

16:00 Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου ΠΕΑΚΙ

16:28 Ε.Δ. «Peugeot – Citroen City Cars ΕΠΕ Μάρμαρα 1»

18:16 Ε.Δ. «Peugeot – Citroen City Cars ΕΠΕ Μάρμαρα 2»

Κυριακή 4 Ιουλίου

09:50 Εκκίνηση 1ου αυτοκινήτου ΠΕΑΚΙ

10:16 Ε.Δ. «Δωδώνη 1»

10:44 Ε.Δ. «Guru Cafe Κωστάνιανη 1»

12:25 Ε.Δ. «Δωδώνη 2»

12:53 Ε.Δ. «Guru Cafe Κωστάνιανη 2»

14:34 Ε.Δ. «Δωδώνη 3»

15:02 Ε.Δ. «Guru Cafe Κωστάνιανη 3»

17:30 Απονομές νικητών Ξενοδοχείο Epirus Palace

Μεγάλος χορηγός θα είναι και φέτος το «Ι.ΚΤΕΟ AUTOTEST» στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, χορηγοί το κέντρο αισθητικής ιατρικής και ομορφιάς Laser Derma Med, η εταιρεία προϊόντων καθαρισμού Mr Fast, το guru Café και η αντιπροσωπεία αυτοκινήτων «Νικ. Παπαντωνίου – Ιωάν. Παπανικολάου ΕΠΕ City Cars ΕΠΕ», ενώ σημαντική θα είναι η στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων.

Ο αγώνας γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, των Δήμων Ιωαννιτών και Δωδώνης, καθώς και του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, ενώ υποστηρικτές θα είναι το ΠΕΑΚΙ, το παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ και η Photo R Press.

Στο www.eleta.eu και στο www.facebook.com/eletasport/ θα μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των ειδικών διαδρομών και για τη γενικότερη εξέλιξη του 27ου Ηπειρωτικού «ΙΚΤΕΟ Autotest» Ράλλυ.

Το 27ο Ηπειρωτικό «ΙΚΤΕΟ Autotest» Ράλλυ θα διεξαχθεί με βάση τις τρέχουσες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και στο Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (Ο.Μ.Α.Ε).

Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου

Αύριο Παρασκευή 2 Ιουλίου, στις 11 το πρωί, θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο Epirus Palace.