Δυναμικά ξεκίνησε το 27ο Ηπειρωτικό «ΙΚΤΕΟ Autotest» Ράλι, με τα πληρώματα να δείχνουν από την πρώτη ημέρα τις διαθέσεις τους και να οδηγούν με το γκάζι στο πάτωμα στην ταχύτατη ειδική «Peugeot – Citroen City Cars ΕΠΕ Μάρμαρα», η οποία επανήλθε στο φετινό πρόγραμμα.

Ταχύτερος όλων ο… συνήθης ύποπτος Γιώργος Αναπολιοτάκης, που με τον Θανάση Τσιούκα στο δεξί μπάκετ του Ford Fiesta R5 σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα. Όπως φάνηκε, πλήρωμα και αυτοκίνητο είναι σε εξαιρετική κατάσταση και θα προσπαθήσουν να πετύχουν την τρίτη τους νίκη τα τρία τελευταία χρόνια στον αγώνα της Ηπείρου.

Κάτι παραπάνω από 16 δευτερόλεπτα πίσω τους οι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης με το i-race Skoda Fabia R5, οι οποίοι σημείωσαν τον δεύτερο καλύτερο χρόνο και στα δύο περάσματα, δείχνοντας οι μόνοι ικανοί να απειλήσουν τους πρωτοπόρους.

Στην 3η θέση της γενικής και 1οι στην C2 οι Αντώνης Αντωνίου- Ανδρέας Βίγκος με το Lancer Evo VIII grA, ενώ ακολουθούν οι Γιώργος Περουλάκης- Λευτέρης Σαρρής, επίσης με ένα Lancer Evo 8ης γενιάς, και την πεντάδα συμπληρώνουν οι Δημήτρης και Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306 S16, δείχνοντας έτοιμοι να υπερασπιστούν τον περσινό τους τίτλο στην F2.

Μεγάλοι άτυχοι της πρώτης ημέρας οι Παναγιώτης Καμπύλης- Σταύρος Σταμέλος με το Skoda S2000, που από την 4η θέση της 1ης ειδικής έπεσαν στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης μετά από ένα σκασμένο ελαστικό, ενώ πολύτιμο χρόνο έχασαν και οι Βασίλης Τζαβάρας-Αθανάσιος Ντιτόρας (Opel Manta), μετά από μηχανική βλάβη.

Από τα 45 πληρώματα που πήραν εκκίνηση την 1η ημέρα, τερμάτισαν τα 41, καθώς εκτός αγώνα βρέθηκαν για διάφορους λόγους οι Γεώργιος Δήμου- Γεώργιος Κυριαζής (VW Polo), Θεόφιλος Κατσιώνης- Σωτήρης Κατσιώνης (Citroen VTS), Βασίλης Κανδηλιώτης- Παντελής Παπανδρέου (Mitsubishi V/VI) και Αλέξανδρος Ιερεμίας- Νικόλαος Κοντος (Renault Clio Williams). Ωστόσο, και τα τέσσερα πληρώματα θα προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν την αυριανή ημέρα, εκμεταλλευόμενα τον θεσμό του Rally 2.

Στην εκκίνηση του αγώνα βρέθηκε νωρίς το απόγευμα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο οποίος συνομίλησε με οδηγούς, συνοδηγούς και μηχανικούς στο service park, ενώ επισκέφθηκε και τη Γραμματεία των αγώνων.

Μετά τα σημερινά 22 αγωνιστικά χιλιόμετρα, αύριο Κυριακή διεξάγονται τα υπόλοιπα 60 με τρία περάσματα από τις κλασικές τα τελευταία χρόνια ειδικές «Δωδώνη» και « Guru Cafe Κωστάνιανη».