image description

Ο πρώτος τελικός στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ23 που είναι σε εξέλιξη στο Ρατσίτσε της Τσεχίας για τα ελληνικά χρώματα είναι γεγονός. Οι αδελφές  Βαρελοπούλου Ελένη και Ειρήνη πήραν τη 2η θέση στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελ βαρών με 7:24.33 και πέρασαν απευθείας στο μεγάλο τελικό της Κυριακής. Μαζί και η Γερμανία που πήρε τη 1η θέση με 7:23.93.

Εξαιρετική όμως ήταν παρουσία και των υπολοίπων πληρωμάτων μας σήμερα αφού και τα τέσσερα κατάφεραν να προκριθούν στα ημιτελικά κερδίζοντας πρώτες και δεύτερες θέσεις. Πιο αναλυτικά

Την 1η θέση και την απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά του διπλού σκιφ πήραν οι Αγγελική Αραμπατζή-Ευαγγελία Φράγκου. Τα δυο κορίτσια τερμάτισαν σε 7:12.77 πολύ μπροστά από τη 2η Ρουμανία (7:14.80) και την 3η Αργεντινή (7:20.54) που επίσης προκρίθηκαν στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Ελληνική νίκη και στον επαναληπτικό του διπλού των ανδρών με τους Χρήστο Στεργιάκα και Θανάση Παλαιοπάνο να  πέφτουν πρώτοι στο τερματισμό σε 6:23.69 και να παίρνουν το ένα και μοναδικό εισιτήριο που οδηγούσε στα ημιτελικά του αγωνίσματος, το Σάββατο,  αφού από τη 2η θέση και κάτω  τα πληρώματα θα αγωνιστούν στον επαναληπτικό.

Σπουδαία εμφάνιση και για την Ευαγγελία Αναστασιάδου που πήρε την 1η θέση στο προκριματικό του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 8:03.60 και το ένα από τα δυο εισιτήρια από τη σειρά της για τα ημιτελικά του αγωνίσματος το Σάββατο.

Στα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου προκρίθηκε και η δίκωπος των αγοριών. Οι Δημήτρης Ζωγράφος-Παύλος Φαϊτάς τερμάτισαν 3οι στον επαναληπτικό με 6:54.52 και πήραν το τελευταίο εισιτήριο για τον ημιτελικό της Παρασκευής .

Υπενθυμίζεται ότι από την πρώτη μέρα του Παγκοσμίου ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου τερμάτισε 1ος στον προκριματικό του σκιφ ελ βαρών και εξασφάλισε αμέσως την πρόκριση στον ημιτελικό του αγωνίσματός το Σάββατο.

Συνοπτικά από τα επτά ελληνικά πληρώματα που αγωνίζονται στο Παγκόσμιο του Ρατσίτσε το ένα βρίσκεται ήδη στον τελικό της Κυριακής , τα πέντε έχουν προκριθεί στους ημιτελικούς του Σαββάτου και το ένα , η τετράκωπος άνευ των αγοριών με τους Τζουμέζη-Μπουκουβάλα-Καπάκογλου-Λαπίκοφ αγωνίζεται στις 10:35 το πρωί της Παρασκευής στον επαναληπτικό προκειμένου να διεκδικήσει μια από τις τρεις πρώτες θέσεις που οδηγούν στον ημιτελικό.