Οι “Ζωσιμάδες” έχουν αρχίσει να… πρασινίζουν και σε περίπου 10 μέρες θα μπορέσει να γίνει και το πρώτο κούρεμα του νέου χόρτου, το οποίο αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα σποράς και όχι τοποθέτησης έτοιμου χορτοτάπητα. Η λύση αυτή προτιμήθηκε, αφενός γιατί υπήρχε αρκετός χρόνος και αφετέρου γιατί είναι πολύ καλύτερο για την ανάπτυξη του χλοοτάπητα, ώστε να αποκτήσει βαθύ ριζικό σύστημα. Σε συνδυασμό και με την καλής ποιότητας άμμο που έπεσε στο υπόστρωμα, εικάζεται ότι φέτος το γήπεδο θα είναι στην καλύτερη κατάσταση που το είδαμε ποτέ.

Η κατασκευή και τοποθέτηση του χόρτου, όμως, είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο έχει να κάνει με τη σωστή και τακτική συντήρηση και το πως θα ξεπεραστούν οι πολικές θερμοκρασίες, του χειμώνα ή οι πολλές βροχές. Για τις βροχές η λύση είναι η καλή λειτουργία του αποστραγγιστικού, το οποίο επιδιορθώθηκε όπου χρειαζόταν, αλλά και η ποιότητα της άμμου για να μη φράζει τη δίοδο του νερού προς το αποστραγγιστικό.

Για τις χαμηλές θερμοκρασίες, όμως, και για να λυθεί το πρόβλημα στη σκιερή πλευρά του γηπέδου, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα προχωράει στην απόκτηση των ειδικών λαμπών που αντιστοίχως χρησιμοποιεί και η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στη Λεωφόρο. Με το σύστημα αυτό διασφαλίζεται ότι το χόρτο θα μπορεί να αναπτύσσεται ή να προστατεύεται από το κρύο. Ούτως ή άλλως είναι και η τελευταία λύση που απέμεινε να δοκιμαστεί, αφού το επόμενο βήμα θα ήταν να φτιαχτεί γήπεδο με θερμαινόμενο χλοοτάπητα, αλλά το οικονομικό κόστος θα ήταν τεράστιο.

Όσον αφορά τα έργα στο Πανηπειρωτικό, προς το παρόν καθυστερούν γιατί πρέπει να εξασφαλιστούν ειδικές άδειες από τη ΓΓΑ για να γίνει η επιθυμητή αλλαγή προσανατολισμού του γηπέδου δίπλα στην Εθνική οδό, αλλά και να μετατοπιστεί η περιμετρική χωμάτινη διαδρομή του στίβου.

Οι αισιόδοξες προβλέψεις αναφέρουν ότι μέχρι να γυρίσει η ομάδα από την Πολωνία τα έργα θα έχουν ξεκινήσει και σ’ αυτήν την περίπτωση θα προχωρήσουν πιο γρήγορα σε σχέση με τους “Ζωσιμάδες”, αφού έχει αποφασιστεί να τοποθετηθεί έτοιμος χλοοτάπητας με σκοπό η ομάδα να το χρησιμοποιήσει όσο πιο γρήγορα γίνεται για τις ανάγκες των προπονήσεών της.