![georgiadis-adonis](https://super-fm.gr/wp-content/uploads/2021/01/georgiadis-adonis-696x398.jpg)
Σε εξειδίκευση των ανακοινώσεων του Πρωθυπουργού για το πλαίσιο λειτουργίας των χώρων ψυχαγωγίας, αθλητισμού κτλ προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στα μέτρα που θα ισχύσουν προκειμένου να αποφευχθεί η περαιτέρω διασπορά του ιού και της μετάλλαξης Δέλτα.
Ειδικά για τους Αθλητικούς αγώνες, τα στάδια και τα γήπεδα ανέφερε:
– Οι αθλητικοί αγώνες θα διεξάγονται με θεατές μόνον σε αμιγείς χώρους κλειστούς ή ανοικτούς και χωρητικότητα 80% επί του συνόλου.
– Ένα 5% από αυτή τη χωρητικότητα μπορεί να είναι ανήλικοι που έχουν υποβληθεί σε τεστ, με ανώτατο όριο προσέλευσης.
– Στα υπαίθρια γήπεδα θα εισέρχονται έως 25.000 θεατές, ενώ στα κλειστά γήπεδα έως 8.000 θεατές. Θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι.
– Στους αμιγείς χώρους θα επιτρέπεται είσοδος σε ανηλίκους, ηλικίας κάτω από το όριο για το οποίο έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες εμβολιασμού, με self test και δήλωση γονέα ότι το έχουν κάνει.
– Όσοι είναι σε ηλικία που μπορούν να εμβολιαστούν υπάγονται στους γενικούς κανόνες.