Δύο προπονήσεις είχε και πάλι το σημερινό πρόγραμμα για την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει μπει σε φάση δουλειάς σαν να βρισκόταν σε προπονητικό κέντρο στο βουνό, αφού δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να φιξαριστεί το πότε θα αναχωρήσει για τα Τρία Πέντε Πηγάδια.

Το πρωί έγινε προπόνηση με παθητικής μορφής αμυντική τακτική. Ακολούθησαν παιχνίδια σε μικρούς χώρους.

Το απόγευμα οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο ένα έκαναν ασκήσεις δύναμης και στο άλλο ασκήσεις υποομαδικής αμυντικής τακτικής με περισσότερα αγωνιστικά παιχνίδια και μεγαλύτερη ένταση απ’ ό,τι το πρωί.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με δίτερμα διάρκειας 10 λεπτών, το οποίο έγινε σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου. Παρά την πολύ μικρή διάρκεια οι μπλε νίκησαν με 2-0 τους κίτρινους. Από τους μπλε σκόραρε ο Σνάιντερ, που πέτυχε και το πρώτο του ανεπίσημο γκολ και ο Λιάσος μ’ ένα φοβερό ξερό σουτ έξω από την περιοχή που πήγε στο «παραθυράκι»!

Οι δύο ομάδες ήταν σε σχηματισμό 4-4-2. Με τους μπλε αγωνίστηκαν οι: Λοντίγκιν στο τέρμα, Οικονομόπουλος δεξί μπακ, Πίρσμαν αριστερό μπακ, Παντελάκης και Κάργας στόπερ, Λιάσος και Ντομίνγκεζ εσωτερικοί χαφ, Σνάιντερ δεξί εξτρέμ, Π. Τριάδης αριστερό και στην επίθεση Μιλιντσεάνου και Οσάουε (υπό δοκιμή επιθετικός για τον οποίο θα διαβάσετε περισσότερα ΕΔΩ).

Με τους κίτρινους έπαιξαν οι: Αθανασίου (και Σούλης) στο τέρμα, Καραχάλιος δεξί μπακ, Πήλιος αριστερό, Καραγιάννης και Εραμούσπε στο κέντρο της άμυνας, Κύρκος (και Ρίζος) και Αλ. Τριάδης εσωτερικοί χαφ, Μπρένερ δεξί εξτρέμ και Λώλης αριστερό και στην επίθεση οι Γροσδάνης και Μίνα.

Ο Δούμτσης δεν έβγαλε όλο το πρόγραμμα, αφού έχει κάποιες μικρές ενοχλήσεις από χθες, ενώ ο Πανουργιάς επανήλθε και ξεκίνησε ατομικό. Μοναδικός παίκτης εκτός προπονήσεων είναι ο Σάλιακας πλέον.

Στα μεταγραφικά, ο Περέα από μέρα σε μέρα αναμένεται στα Ιωάννινα για να αρχίσει κι αυτός δουλειά. Προέρχεται από έναν τραυματισμό στη γάμπα και ίσως χρειαστεί να κάνει κάποιο ατομικό πρόγραμμα τις πρώτες μέρες.

Όσον αφορά την περίπτωση Κόντε, από τη στιγμή που περνάνε οι μέρες χωρίς να υπάρχει απάντηση στην τρίτη βελτιωμένη πρόταση που του κατατέθηκε, το πράγμα αρχίζει να ξεθωριάζει. Αν περάσει η εβδομάδα χωρίς απάντηση, αναγκαστικά η ομάδα θα στραφεί αλλού.