Μία προπόνηση μόνο περιλαμβάνει η σημερινή ημέρα για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι έχουν αρχίσει πλέον να ανεβάζουν τους ρυθμούς τους και τις εντάσεις τους.

Για την αρχή το πρόγραμμα περιελάμβανε ασκήσεις με επιθετικές κινήσεις, ενώ ακολούθησε διπλό σε όλο το γήπεδο διάρκειας περίπου 20 λεπτών. Ο κ. Μεταξάς δουλεύει αρκετά σε λεπτομέρειες της τακτικής και όπου χρειαζόταν έκανε τις παρατηρήσεις του και τις παρεμβάσεις του. Είναι φανερό, πάντως, ότι στόχος είναι η ομάδα να παίζει και φέτος με build up, με τον κόουτς να ζητάει επιμόνως να πηγαίνει η μπάλα γρήγορα μπροστά ή να υπάρχει υπομονή στο γύρισμα της μπάλας και κυρίως θέλει να αποφεύγονται οι πάσες προς τα πίσω.

Στο σημερινό διπλό συμμετείχε κανονικά και ο Στέφανος Σιόντης που έπαιξε σε θέση στόπερ, ενώ ελλείψει Σάλιακα, αναγκαστικά στη θέση του δεξιού μπακ παίζουν πότε ο Καραχάλιος και πότε ο Καραγιάννης στη μία ομάδα, αφού στην άλλη παίζει κανονικά ο Οικονομόπουλος.

Με το δίτερμα που έγινε χθες και σήμερα, αρχίζει να βλέπει και ο κ. Μεταξάς ποιους «πολυθεσίτες» μπορεί να έχει στο ρόστερ. Για παράδειγμα ο Καραχάλιος έχει παίξει στόπερ, αμυντικό χαφ και δεξί μπακ. Ο Αλέξης Τριάδης εσωτερικός χαφ, αλλά και πλάγιος. Ο Σνάιντερ δεύτερος επιθετικός και πλάγιος δεξιός χαφ. Ο Σιόντης αμυντικός χαφ, αλλά και στόπερ. Και στην πορεία ίσως προσπαθήσει να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα για να δει τις δυνατότητες όλων των παικτών.

Καλά δείγματα έχει αρχίσει να δείχνει ο Σνάιντερ, που έχει καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο είτε παίζει στο δεξί φτερό είτε ως δεύτερος επιθετικός και «βλέπει» γύρω του τις επιλογές που έχει για πάσα. Το έχουμε ξαναγράψει, ότι η μεταγραφή αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί εξαιτίας του ότι στο βιογραφικό του δεν είχε πολλά γκολ τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει, όμως, δρόμος μπροστά μας προτού βγουν ασφαλή συμπεράσματα για το αν θα διεκδικήσει τελικά φανέλα βασικού.

Στην πρωινή προπόνηση δεν συμμετείχε ο Αγγλονιγηριανός επιθετικός Οσάουε και αναμένονται οι αποφάσεις γι’ αυτόν. Προέρχεται από δύο σεζόν, όπου τη μία έχασε σχεδόν τη μισή χρονιά με τραυματισμούς και την επόμενη δεν έπαιξε καθόλου, έχοντας μάλιστα κάνει και επέμβαση στον αστράγαλο. Ήταν μία πρόταση μάνατζερ που ήθελαν να τη δουν στον ΠΑΣ προτού αποφασίσουν.

Η προπόνηση ολοκληρώθηκε με πρόγραμμα αερόβιων ασκήσεων που είχε ετοιμάσει ο κ. Ντουρουντός και οι οποίες έγιναν στο γήπεδο που προορίζεται για ανακατασκευή. Το γήπεδο αυτό είχε ξεραθεί σε κάποια σημεία και είχε αφεθεί στην τύχη του, αλλά λόγω της καθυστέρησης στο ξεκίνημα των έργων, τις τελευταίες 20-25 μέρες ποτιζόταν πιο τακτικά και κουρευόταν. Είναι, όμως, προφανές ότι δεν είναι καν σε μέτρια κατάσταση, γι’ αυτό και χρησιμοποιείται μόνο για ασκήσεις φυσικής κατάστασης και όχι για τη δουλειά στην τακτική.

Το απόγευμα οι παίκτες έχουν ρεπό και την Πέμπτη πιθανόν διπλή προπόνηση, ανάλογα και με το πότε θα αναχωρήσει τελικά η ομάδα για τα Τρία Πέντε Πηγάδια.

Δείτε κι άλλες φωτογραφίες στη σελίδα μας στο fb Super Fm 104,3