Ετοιμάστηκε και δόθηκε στη δημοσιότητα η προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδος, που φέτος θα διεξαχθεί κανονικά, αν δεν υπάρξουν απρόοπτα όπως τα περσινά που οδήγησαν στη διεξαγωγή του θεσμού μόνο με ομάδες της Super League 1.

Στον φετινό θεσμό θα συμμετέχουν οι ομάδες της Super League 1, της διευρυμένης Super League 2 και της Γ’ Εθνικής.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκινάει στον θεσμό από την 5η φάση (26 ως 28 Οκτωβρίου) μαζί με τις ομάδες που τερμάτισαν από την 5η θέση και κάτω του περσινού πρωταθλήματος. Οι αγώνες θα είναι μονοί και θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που θα βγει πρώτη από την κληρωτίδα. Σε περίπτωση που ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίσει στην 5η φάση ομάδα κατώτερης κατηγορίας, τότε αυτομάτως θα είναι φιλοξενούμενος.

Σε όλους τους αγώνες που είναι μονοί ως και την 5η φάση, αν υπάρχει ισοπαλία στην κανονική διάρκεια, τότε ακολουθεί ημίωρη παράταση κι αν χρειαστεί θα χτυπηθούν και πέναλτι.

Από την 6η φάση εισέρχονται στον θεσμό και οι 4 ομάδες που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις πέρυσι, δηλαδή Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης και ΑΕΚ. Οι αγώνες από την 6η φάση και μετά θα είναι όλοι διπλοί, πλην του τελικού. Το εκτός έδρας γκολ θα ισχύει κανονικά και φέτος.

Από την Α’ φάση ως και τον τελικό είναι υποχρεωτική η αναγραφή στην 20άδα τουλάχιστον δύο παικτών κάτω των 21 ετών (πρέπει να έχουν γεννηθεί από 1/1/2001 και μετά).

Ο τελικός θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 21 Μαΐου 2022.

Όλη η προκήρυξη ΕΔΩ