Στα μισά σχεδόν έχει φτάσει η προετοιμασία του ΠΑΣ Γιάννινα στα Τρία Πέντε Πηγάδια, με τις διπλές προπονήσεις να διεξάγονται σε καθημερινή βάση και την ομάδα να προσπαθεί μέσω της δουλειάς σε φυσική κατάσταση και τακτική να βελτιώνεται συνεχώς.

Τους φιλάθλους, βέβαια, αυτό που τους «καίει» περισσότερο είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός, διότι είναι φανερό ότι τα… σπουδαιότερα έμειναν για το τέλος! Κι αυτό σημαίνει δύο τινά, ή ότι είμαστε σε αναμονή ενδεκαδάτων μεταγραφών ή ότι αν υπάρξει άλλη κωλυσιεργία, η ομάδα θα οδηγηθεί σε βιαστικές επιλογές της τελευταίας στιγμής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μέχρι τώρα είχαμε έξι μεταγραφές. Πρώτοι-πρώτοι είχαν κλείσει οι Παναγιώτης Τριάδης, Ζήσης Καραχάλιος και Δημήτρης Καραγιάννης, που ήταν επιλογές που είχαν γίνει από τη διοίκηση πριν καν αποχωρήσει ο Γιαννίκης.

Ακολούθησαν δύο παίκτες μέσω δοκιμών, οι Γιαν Μαρκ Σνάιντερ και Βασίλης Σούλης και ενδεχομένως να αποκτηθεί και ο Οσαγιαμέν Οσάουε αν πείσει τον Ηρακλή Μεταξά που τον έχει στην προετοιμασία και τον περνάει από το «μικροσκόπιό» του.

Από εκεί και πέρα, με τον Χουάν Χοσέ Περέα η ομάδα εισήλθε στον τρίτο κύκλο μεταγραφών στον οποίο η προσδοκία είναι να καλυφθούν τα κενά με παίκτες που θα έρθουν με στόχο να καθιερωθούν γρήγορα στην ενδεκάδα. Ο 21χρονος επιθετικός είναι ένας τέτοιος παίκτης, καθώς αποκτήθηκε στο κατάλληλο τάιμινγκ, μιας και προλαβαίνει ολόκληρο το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Ο κ. Χριστοβασίλης έκανε μία σπάνια υπέρβαση,  αφενός γιατί πλήρωσε ένα χρηματικό ποσό 50.000 ευρώ στο «τριφύλλι» για να τον πάρει ελεύθερο, αφετέρου δε, γιατί μπήκε όρος για ποσοστό μεταπώλησης στον Παναθηναϊκό!

Η κίνηση αυτή είναι μία ένδειξη ότι η ομάδα ψάχνεται για το καλύτερο και περιμένει να «χτυπήσει» στο κατάλληλο τάιμινγκ, όπως συμβαίνει και με τον Πέδρο Κόντε. Η πρόταση στον Ισπανό στράικερ παραμένει εν ισχύ. Όσο ο Κόντε δεν βρίσκει άλλη ομάδα και όσο ο ΠΑΣ δεν κάνει κίνηση γι’ άλλον, το θέμα παραμένει ανοιχτό. Αρκεί να κλείσει όμως θετικά το θέμα μέχρι τα τέλη Ιουλίου, διαφορετικά θα χαθεί πολύτιμος χρόνος για τους «κυανόλευκους» σε μία θέση που πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε παίκτης που να έχει το εύκολο γκολ.

Ο κ. Μεταξάς αξιολογεί και το υπόλοιπο ρόστερ και ως το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμος να ανακοινώσει στον πρόεδρο ποιοι ενδεχομένως να πρέπει να δοθούν δανεικοί, αλλά και σε ποιες θέσεις χρειάζεται η ομάδα ποιοτική και ουσιαστική ενίσχυση. Ανεξάρτητα από το τι επιθυμίες υπάρχουν στον φίλαθλο κόσμο, σημασία έχει τι έχει δει ή τι θα δει ο κ. Μεταξάς και στα φιλικά παιχνίδια που θα γίνουν προσεχώς, αφού η δική του γνώμη είναι εκείνη που έχει βαρύνουσα σημασία. Πάνω-κάτω, πάντως, η ομάδα χρειάζεται έναν επιθετικό που θα κάνει τη διαφορά, έναν επιθετικογενή χαφ να μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και έναν ακόμα “κόφτη”. Αν έχει ποιοτικούς παίκτες και σ’ αυτές τις θέσεις η ομάδα, τότε αυτομάτως λύνονται και τα χέρια Μεταξά που θα μπορεί να έχει και περισσότερες επιλογές για διαφορετικά συστήματα.

Τέλος, χθες που βρέθηκε στα Τρία Πέντε Πηγάδια ο κ. Χριστοβασίλης έγιναν κάποιες συζητήσεις για τα μεταγραφικά όπως επίσης και επαφές με ομάδες μήπως βρεθούν ημερομηνίες για φιλικά παιχνίδια. Ο χρόνος πιέζει και ο κ. Μεταξάς πρέπει να πάρει «γεύση» από το πόσο αφομοιώνονται στην πράξη, αυτά που δουλεύονται σε επιμέρους ασκήσεις τακτικής.