Έγραψε ιστορία τα ξημερώματα ο Γιαννιώτης κωπηλάτης, Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος έγινε ο πρώτος Έλληνας κωπηλάτης που περνάει σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων στο σκιφ ανδρών μετά από 37 χρόνια!

Τελευταίος ήταν ο Κώστας Κοντομανώλης που είχε κατακτήσει την 6η θέση το 1984 στο Λος Άντζελες .

Ευτυχισμένοι μαζί του στη φωτογραφία ο ομοσπονδιακός Προπονητής, Τζιάνι Ποστιλιόνε και ο Γιατρός της ομάδας Γιάννης Χριστογιάννης, καθώς ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε με τον καλύτερο χρόνο (6.41.61) στον τελικό του σκιφ που θα διεξαχθεί στις 3:45 ώρα Ελλάδας ξημερώματα Παρασκευής.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Στέφαντος Ντούσκος είπε: Έκανα από τις καλύτερες κούρσες της ζωής μου! Έτσι ήταν σχεδιασμένο, έτσι βγήκε. Το πρώτο μεγάλο μου όνειρο έγινε πραγματικότητα, το ήθελα πάρα πολύ. Τώρα θέλω να διεκδικήσω ένα μετάλλιο και θα το παλέψω.

Ευχαριστώ όλους όσοι ήταν δίπλα μου, την οικογένειά μου, την εθνική ομάδα, τον έφορο εθνικών ομάδων Βασίλη Πολύμερο, τον προπονητή μου Τζιάνι Ποστιλιόνε που με βοήθησε και με έφτασε εδώ που με έφτασε, την Ομοσπονδία, τον σύλλογο μου τον ΝΟ Ιωαννίνων που δε θα είχα ξεκινήσει αν δεν ήταν αυτός, τον γιατρό και τον χορηγό μου!”.

Στην 5η θέση του τελικού της δίκωπου άνευ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο τερμάτισαν οι Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου, που είχαν προκριθεί στον τελικό με παγκόσμιο ρεκόρ.

Τέλος, η Ανέττα Κυρίδου ήταν 6η στην ημιτελική της σειρά και θα λάβει μέρος στον μικρό τελικό διεκδικώντας μία θέση από την 7η ως τη 12η.