Επέστρεψαν σήμερα το πρωί στις προπονήσεις οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα μετά το τριήμερο ρεπό που τους είχε δώσει ο κ. Ηρακλής Μεταξάς. Απών ήταν ο Οσάβε που δοκιμάστηκε για ένα δεκαήμερο περίπου, αλλά τελικά απορρίφθηκε.

Ο Αγγλονιγηριανός είχε ένα ιστορικό τραυματισμών που προβλημάτιζε έντονα την ομάδα. Ήταν δεδομένο ότι θα έπρεπε να έχει μια πολύ προσεκτική διαχείριση μέχρι να έρθει σ’ ένα επίπεδο που να παίζει 90 λεπτά χωρίς να υπάρχει φόβος κάποιας υποτροπής.

Δεδομένου ότι ήδη υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που έρχονται από τραυματισμό και θα χρειαστούν κάποιους μήνες για να φτάσουν στο τοπ των επιδόσεών τους, προτιμήθηκε η ομάδα να μη πάρει το ρίσκο με τον Οσάβε.

Αντιθέτως ο Γκαρντάφσκι, ο οποίος είχε απραξία ενός εξαμήνου, περνάει κανονικά από ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις και εφόσον είναι όλα καλά θα υπογράψει και θα ανακοινωθεί. Πρόκειται για πολυθεσίτη παίκτη που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις, είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή. Το δε βιογραφικό του είναι πολύ πειστικό και όταν φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο φυσικής κατάστασης θα είναι ένα πολύ χρήσιμο «εργαλείο» για τον προπονητή.

Όσον αφορά τη σημερινή πρωινή προπόνηση, οι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο γκρουπ. Στο ένα δούλευαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης δύναμης με τον κ. Ντουρουντό και στο άλλο δούλευαν στο build up.