Ο Στέφανος Ντούσκος έγινε ο πρώτος Έλληνας κωπηλάτης που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Γιαννιώτης ολυμπιονίκης από τα ξημερώματα δέχεται τα συγχαρητήρια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, φορείς, συλλόγους κ.α.

Το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας

Το μήνυμα του Πρωθυπουργού στο twitter

Το μήνυμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα

Το μήνυμα της προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ, Φώφης Γεννηματά

Δήλωση του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα

Θερμά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συγχαρητήρια επίσης και σε όλους τους αθλητές της κωπηλασίας που ολοκλήρωσαν τις προσπάθειες τους, καθώς και στους προπονητές και τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας που τους στήριξαν.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αναδεικνύεται η προσπάθεια όλων των αθλητών κι αθλητριών, που προετοιμάζονται και πολλές φορές αγωνίζονται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με μεγάλες δυσκολίες, γεγονός που κάνει την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη.

 

Δήλωση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλέκου Καχριμάνη

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκυο. Μας έκανε υπερήφανους, ως Έλληνες και ως Ηπειρώτες.

Συγχαρητήρια ανήκουν επίσης στους προπονητές του και στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην Κωπηλασία και να αναδεικνύει αθλητές και αθλήτριες παγκοσμίου επιπέδου.

Ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών

Θερμά συγχαρητήρια στον χρυσό Ολυμπιονίκη!

Στην αρχαιότητα οι πόλεις έριχναν τα τείχη για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες. Για τον Στέφανο Ντούσκο, τον χρυσό Ολυμπιονίκη, τα Γιάννινα ανοίγουν την μεγαλύτερη αγκαλιά τους για να τον υποδεχθούν.

Οι στιγμές που χάρισε σε όλους μας είναι μοναδικές. Η Γιαννιώτικη κωπηλασία έφτασε στην κορυφή με τα κουπιά του Στέφανου, εκεί που της αξίζει.

Ο Δήμος συγχαίρει τον χρυσό ολυμπιονίκη των Ιωαννίνων.

Συγχαίρει το Ναυτικό Όμιλο και την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.

Είναι έτοιμος να υποδεχθεί στην πατρίδα του τον Στέφανο έτσι όπως του αξίζει.

Το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια

Ορίζοντες Ηπείρου

Συγχαρητήρια! Ο Στέφανος Ντούσκος είναι ο «χρυσός πρέσβης» της Ηπείρου στον κόσμο

 Οι “Ορίζοντες Ηπείρου” συγχαίρουν τον Στέφανο Ντούσκο και την οικογένειά του για την τεράστια επιτυχία του, αναγνωρίζοντας τη σκληρή δουλειά εκείνου και των αγαπημένων του.

Ο Στέφανος ως «φάρος» των νέων Ηπειρωτών πρέπει να αποτελέσει ζωντανό παράδειγμα για το πως οι νίκες στη ζωή κατακτώνται μόνο με θυσίες, αποδεικνύοντας περίτρανα σε όλους μας ότι «δουλειά με χατίρι» και «ζωή με φόβο» οδηγούν σε αδιέξοδη πορεία. 

Το μήνυμα του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

 

Ανακοίνωση από τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

Ο Γιαννιώτης πρωταθλητής της κωπηλασίας, Στέφανος Ντούσκος, απέδειξε σε όλον τον κόσμο πως με σκληρή δουλειά, επιμονή και μεθοδικότητα μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή του κόσμου!

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, από την πρώτη του εμφάνιση μέχρι και τον σημερινό τελικό έδειξε πόσο έτοιμος ήταν να ανέβει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Και το κατάφερε!

“Το κατάφερε και έκανε όλους τους Έλληνες υπερήφανους, έκανε όλη τη χώρα να συζητά την τεράστια επιτυχία του, που ωστόσο μόνο ο ίδιος, οι προπονητές του και οι δικοί του άνθρωποι γνωρίζουν πόσο χρειάστηκε να δουλέψει για να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα”, αναφέρει σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας.

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ συγχαίρει τον Χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο στο μόνο σκιφ, συγχαίρει τον εξαιρετικό αθλητή και άνθρωπο Στέφανο Ντούσκο, για την τεράστια επιτυχία του.

Παράλληλα συγχαίρει τον προπονητή του, την οικογένειά του και τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, για τη στήριξη τους στην συνολική προσπάθεια που είχε ως επιστέγασμα την ανάδειξη του Γιαννιώτη Στέφανου Ντούσκου ως χρυσού Ολυμπιονίκη!

 

Δήλωση Θωμά Μπέγκα της δημοτικής παράταξης “Ενότητα Πολιτών” για την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο

Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενότητα Πολιτών Νέα Γιάννενα», Θωμάς Μπέγκας, μετά την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο ήλιος σήμερα πάνω από τα Γιάννινα και την Παμβώτιδα ανέτειλε χρυσός.

Στέφανε έκανες όλους τους Γιαννιώτες, όλους τους Ηπειρώτες, όλους τους Έλληνες περήφανους με την σπουδαία, χρυσή επιτυχία σου, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όλοι οι κόποι, όλες οι θυσίες, όλη η αγωνία σου ανταμείφθηκαν.

Συγχαρητήρια σε σένα προσωπικά, στην οικογένειά σου, στο Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων και όλους όσους πίστεψαν ότι μπορείς να τα καταφέρεις.

Απόλαυσε την μεγάλη σου επιτυχία και είμαστε εδώ να σε υποδεχτούμε όπως αξίζει σε έναν χρυσό Ολυμπιονίκη».

 

Ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας με επικεφαλής τον Ν. Γκόντα

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης του ΝΟΙ, Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρωτος των πρώτων στο άθλημα της κωπηλασίας, κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της χώρας μας στους ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ 2020 στο Τόκυο. Ο Στέφανος Ντούσκος, αθλητής του ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ με την τεράστια αυτή επίδοση έσπασε το Ολυμπιακό ρεκόρ στον τελικό του μονού σκιφ ανδρών, αποδεικνύοντας την τεράστια προετοιμασία που είχε κάνει όλα τα χρόνια της ενασχόλησης με το συγκεκριμένο άθλημα. Τα Γιάννενα, η Ηπειρος και ολόκληρη η Ελλάδα αισθάνεται περήφανη για την κατάκτηση της κορυφής σε Ολυμπιακό άθλημα από τον Στέφανο Ντούσκο και τον συγχαίρουν γι‘αυτό το επίτευγμα. Επίσης, τα θερμά συγχαρητήρια στην οικογένεια του Στέφανου και σε όλους τους δασκάλους του καθώς και στην μεγάλη οικογένεια του ΝΟΙ, η οποία συνεχίζει το τεράστιο έργο της άθλησης των νέων της  πόλης μας, στο επίπονο άθλημα της κωπηλασίας, το οποίο έχει  δοξάσει πολλάκις την πόλη μας στα πέρατα του κόσμου αναδεικνύοντας ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ, απευθύνει ο  πρώην δήμαρχος κ. Νίκος Γκόντας και όλα τα μέλη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ και τον ευχαριστούν από καρδιας για την περίφανη ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ νίκη στο Τόκιο.

 

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ιωαννίνων (Π.Ν.Ο.Ι.)

Ο Περιβαλλοντικός Ναυταθλητικός Όμιλος Ιωαννίνων (Π.Ν.Ο.Ι.) εκφράζει τα πιο θερμά συγχαρητήρια στον Γιαννιώτη αθλητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας, Στέφανο Ντούσκο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στον τελικό του σκιφ ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σημειώνοντας μάλιστα νέο ολυμπιακό ρεκόρ με χρόνο 6:40.45! Του ευχόμαστε από καρδιάς καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες!

 

Από το Επιμελητήριο Ιωαννίνων

Ο Πρόεδρος Δρ. Δημήτριος Δημητρίου και το Δ.Σ του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων συγχαίρουν τον Χρυσό Ολυμπιονίκη Στέφανο Ντούσκο.

Είναι ιδιαίτερη τιμή για την πόλη των Ιωαννίνων η κατάκτηση του Χρυσού Μεταλλίου από τον Στέφανο Ντούσκο καθώς και το Ολυμπιακό ρεκόρ, μόνο περηφάνια μπορεί να νιώθουν σήμερα όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ.

Συγχαρητήρια Στέφανε!

 

Από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας,

εκφράζουν δημόσια τα θερμά συγχαρητήριά τους στον φοιτητή του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου, Στέφανο Ντούσκο

για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα του μονοθέσιου σκιφ κωπηλασίας ανδρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο,

πετυχαίνοντας νέο ολυμπιακό ρεκόρ και χαρίζοντας στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο.

Το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου αποτελεί ύψιστη τιμή για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στέφανε, μας έκανες υπερήφανους.

Σου ευχόμαστε κάθε επιτυχία και παρόμοιες πρωτιές στους μελλοντικούς στόχους σου.

 

Από το τμήμα στίβου του ΑΓΣΙ από το οποίο επίσης πέρασε ως αθλητής

Από την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα

Από τον Σπάρτακο Ιωαννίνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Ιωαννίνων συγχαίρει τον αθλητή του Ν.Ο.Ι. Στέφανο Ντούσκο καθώς και τον σύλλογο για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο σκιφ ανδρών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Συγχαρητήρια Στέφανε, έκανες περήφανη την πόλη μας.

 

Από την Ένωση ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων

“Το Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και τα μέλη της συγχαίρουν τον αθλητή του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων Στέφανο Ντούσκο που εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την χώρα μας και την πόλη μας στην μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, κατακτώντας την ύψιστη διάκριση, το χρυσό μετάλλιο.

Παράλληλα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές, τους προπονητές και τους Διοικητικούς Παράγοντες του πολυνίκη Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων για την συνεχή παρουσία του σε μεγάλες διοργανώσεις παγκόσμιας εμβέλειας με σημαντικές διακρίσεις, αλλά και γιατί πέρα από μεγάλους αθλητές, διαμορφώνει ανθρώπους με ήθος και αξίες.

Είναι σειρά της πολιτείας πλέον, ως αναγνώριση της προσφοράς στο άθλημα της κωπηλασίας προς τον συγκεκριμένο σύλλογο και τις επιτυχίες που έχει δώσει διαχρονικά, να γίνουν οι υποδομές που χρειάζονται και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, ώστε ο καλύτερος φυσικός στίβος της χώρας μας, η λίμνη Παμβώτιδα, να πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί όλες τις μεγάλες διοργανώσεις στο άθλημα της κωπηλασίας, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Το οφείλει η Πολιτεία στον Στέφανο, στον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, στην πόλη…”

Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα προστεθούν κι άλλα συγχαρητήρια μηνύματα στο ίδιο ρεπορτάζ…