image description

Συνάντηση μεταξύ του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων Κ. Σιαράβα, των εκπροσώπων της Ελληνικής και Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής και του ΠΕΑΚΙ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, ενόψει της έναρξης δράσης του προγράμματος Together in sport, την ερχόμενη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ στην Ανατολή.

Η  δράση,  αγορά την πρακτική άσκηση σπουδαστών του Τμήματος «Προπονητής Αθλημάτων» και σε πρώτο στάδια πιλοτικά θα γίνει εκγύμναση προσφυγόπουλων με δυνατότητα επέκτασης και στην τοπική κοινωνία.  Για την υλοποίησή του έγιναν συντονισμένες ενέργειες από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Σιαράβα, με τον Διευθυντή του Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων κ. Μιχάλη Αλεξίου και την εκπαιδεύτρια και μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ κ. Ελπινίκη Μπάρκα.

Η δυνατότητα παροχής άσκησης υψηλού επιπέδου σε σπουδαστές του συγκεκριμένου τμήματος του Δημοσίου ΙΕΚ, εντάσσεται σε πρωτοβουλία που είχε αναληφθεί στο πλαίσιο του Συμβουλίου Σύνδεσης με την Παραγωγή και την Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ) στο οποίο μετέχει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αναπληρωτή του τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Κων. Σιαράβα.

Το πρόγραμμα τελεί υπό την εποπτεία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (HOC) και της Γερμανικής Ολυμπιακής Επιτροπής (DOSB), με τη συμμετοχή της Μετάδρασης και την υψηλή παροχή γνώσεων που γίνεται εθελοντικά από τρεις Πανεπιστημιακούς δασκάλους: την Πολυξένη Αργυτάκη (ΣΕΦΑΑ Αθηνών), τον Αντώνη Καμπά (ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής) και τον Θανάση Στρίγκα (Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Αθλητισμού Πανεπιστημίου Πελοποννήσου) .

Στην υλοποίηση του προγράμματος καθοριστικό ρόλο διαδραματίζουν ο Δήμος Ιωαννιτών, ο ΣΕΓΑΣ Ηπείρου και το ΠΕΑΚΙ,.