Πέντε ολόκληρες εβδομάδες προετοιμασίας θα συμπληρώσει ο ΠΑΣ Γιάννινα πριν δώσει την Τετάρτη στη Λαμία το πρώτο του φιλικό παιχνίδι. Ένα πολύ μεγάλο διάστημα, στο οποίο ο κ. Μεταξάς είδε την ομάδα του να παίζει μόνο δύο εσωτερικά διπλά στα Τρία Πέντε Πηγάδια. Από εκεί και πέρα… προπονήσεις και πάλι προπονήσεις.

Είναι η πρώτη φορά που διανύουμε ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υπάρχει σαφής ένδειξη για το επίπεδο από το οποίο ξεκινάει η ομάδα και πως εξελίσσεται με την καθημερινή δουλειά. Αυτό σημαίνει ότι στο φιλικό της Τετάρτης η ομάδα θα μπει κατευθείαν στα βαθιά.

Ωστόσο, και πάλι τα συμπεράσματα δεν θα είναι σαφή, αφενός γιατί είναι λίγες οι μέρες που ενσωματώθηκαν δύο κομβικοί παίκτες, οι Περέα και Γκαρντάφσκι και αφετέρου γιατί το σημαντικό κομμάτι των μεταγραφών δεν έχει ολοκληρωθεί.

Σαν ένα πρώτο συμπέρασμα πάντως από την προετοιμασία, αυτό που διακρίνει κανείς είναι ότι ο κ. Μεταξάς έχει ως στόχο η ομάδα να παίζει build up και στρωτά. Θα δούμε, όμως, σίγουρα μερικές διαφορετικές πινελιές ως προς την ανάπτυξη και τα μέτρα που θα παίρνουν οι παίκτες στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα εξαρτώνται από την ποιότητα και την ουσία που θα βγάλουν παίκτες όπως οι Σνάιντερ, Περέα, Γκαρντάφσκι, που είναι οι τρεις μεταγραφές στις οποίες ποντάρει πολλά η ομάδα. Για τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές υπάρχει και το πλεονέκτημα ότι μπορούν να παίξουν σε δύο τουλάχιστον διαφορετικές θέσεις, δίνοντας την ευχέρεια στον προπονητή να δοκιμάσει κάποια πράγματα στα φιλικά παιχνίδια.

Από Τετάρτη, λοιπόν, τα σπουδαία, όπου η ομάδα θα αρχίσει να ξεδιπλώνει τα όσα δουλεύονται στο χορτάρι κι εκεί θα έχει πιο σαφή εικόνα και ο προπονητής που είχε δηλώσει ότι θέλει αυτά τα φιλικά ματς για να μπορέσει κι εκείνος να διακρίνει καλύτερα τι έχει αφομοιωθεί και τι όχι.

Πάντως ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος, αφού σε 20 μέρες αρχίζει το πρωτάθλημα και η ομάδα θα προλάβει να δώσει μόνο 3 φιλικά, με Λαμία (4/8), Παναιτωλικό (8/8) και Αστέρα Τρίπολης (14/8), ενώ συνεχίζεται η προσπάθεια να βρεθεί αντίπαλος, έστω Super League 2, για τις 11 Αυγούστου.