image description

Πάνω σε στρατιωτικό τζιπάκι αγκαλιά με την ελληνική σημαία και με μια πολύ μεγάλη αυτοκινητοπομπή να τον ακολουθεί, έγινε η επίσημη υποδοχή του Στέφανου Ντούσκου στα Ιωάννινα.

Η αυτοκινητοπομπή ξεκίνησε από το Πανηπειρωτικό Στάδιο και κατέληξε στην Κεντρική Πλατεία όπου τον περίμεναν οι τοπικές αρχές (Δήμαρχος, Περιφερειάρχης, αντιπροσωπεία του Δημοτικού και Περιφερειακού Συμβουλίου), βουλευτές (Αμυράς, Κεφάλα), αλλά και προηγούμενοι Ολυμπιονίκες της Ηπείρου και του Ν.Ο.Ι, οι Σβάιερ, Μηλιώτης, Τσίλης και Τζιάλλας, αλλά και η Ολυμπιονίκης από την Ηγουμενίτσα, Αλεξάνδρα Τσιάβου. Παρόντες επίσης και συναθλητές του από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τη διοίκηση του Ομίλου και εκατοντάδες κόσμου.

Στον Ντούσκο απονεμήθηκε το μετάλλιο της πόλης από τον Δήμαρχο, ενώ στεφανώθηκε με τον παραδοσιακό κότινο (στεφάνι αγριελιάς). Από τον Περιφερειάρχη του δόθηκε μία εικόνα κι ένα αντίγραφο νομίσματος από την αρχαία Δωδώνη.

Σε μια σύντομη δήλωσή του ο χρυσός Ολυμπιανίκης δήλωσε: “Σας ευχαριστώ όλους, ευχαριστώ τον Δήμο Ιωαννιτών, τον ΝΟΙ και όσους ήρθατε απόψε εδώ. Αυτό το μετάλλιο είναι για όλους εσάς! Ζήτω τα Ιωάννινα! Ζήτω η Ελλάδα!”.